Andre fag

Karakter

09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)
Jeg afslutter nogle fag her til sommer og har lige et par spørsmål med hensyn til karakter.

Gymnasie - sproglig linje - har geografi.
Skal ikke have geografi til næste år.
Jeg skal op til eksamen i år.
Hvad vil min årskarakter betyde ?
hvad sker der med den ? Kommer den til at tælle ½ på eksamensbeviset eller hvordan ?

Skal have et sprog på højniveau til næste år. Hvad kommer årskarakteren til at betyde der hvis jeg kommer op til eksamen ?

Håber nogen kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

Når alting er ovre så har du to gennemsnit. Et eksamensgennemsnit, og et årskaraktersgennemsnit. Gennemsnittet af disse to giver så dit samlede snit.

Hvis du ikke skal til eksamen i et fag, så bliver karakteren overført, så den tæller som en eksamenskarakter. Det er kun idræt, musik og billedkunst der er vægtet halvt.

Svar #2
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

"Det er kun idræt, musik og billedkunst der er vægtet halvt."

Hvad mener du med kun ?
Har du ikke lige sagt at "Gennemsnittet af disse to giver så dit samlede snit."

Det vil sige at den tæller halvt alle steder jo... eller.....?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2006 af Mads123 (Slettet)

Disse fag bliver ikke overført som eksamenkarakter da du ikke kan komme op i dem. Så det er selve årkarakteren der tæller halvt. Dvs. Disse fag faktisk tæller som et "kvart fag".

Svar #4
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

Altså på gennemsnittet ?
Det vil sige at et 9 tal i geografi er f.esk mere værd end et 9 tal i idræt/musik/billedkunst ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

#2:
Tæller halvt alle steder? Jeg tror ikke du forstår mig.

Idræt 8 8
Dansk 7 10
Historie 10 9

Gennemsnit årskarakter: (½*8+7+10)/2,5 = 8,4

Gennemsnit eksamenskarakter: (½*8+10+9)/2,5 = 9,2

Samlet gennemsnit:
(8,4+9,2)/2 = 8,8

Svar #6
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

f.eks. skulle der stå ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

#4:
Ja sådan kan man sige det.
#3:
Så bedes i se bort fra den del af min udregning i #5. Det er længe siden jeg sidst så på mit eksamensbevis.

Svar #8
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

Okay... Hvis jeg nu f.eks har været op i latin sidste år, har fået 9 årskarakter og 8 eksamenskarakter og så kommer jeg ikke op til geografi i år hvor jeg har årskarakter 10 men kommer op i tysk som jeg afslutter i år - i tysk har jeg 10 årskarakter og får 9 eksamenskarakter, så bliver det samlede gennemsnit af de fag sådan her ikk:

(Når jeg taler om det samlede gennemsnit så håber jeg at vi taler om det samelede på eksamensbeviset - altså det der bliver afgørende for hvilken uddannelse jeg kan komme ind på efter gymnasiet)

Men her er gennemsnittet:
(9+8+10+10+9) / 5 = 9.2

det er sådan det er ikk ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

#8:
Nej, hvis du har fået 10 i geografi, og ikke skal til eksamen i det, så har du også fået 10 i eksamenskarakter i det fag.

Svar #10
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

Håber det øverste er rigtigt, men så har jeg lige denne her også:

Hvis nu jeg har italiensk på mellemniveau i år som jeg har haft sidste år men afslutter i år så kommer min karakter i 2 G til at se sådan ud:
10 årskarakter
8 eksamenskarakter

Til næste år tager jeg som valgfag psykologi:
Lad os sige jeg også kommer op der.
Årskarakter 9
Eksamenskarakter 8.

Det samlede gennemsnit :(10+8+9+8)/ 4 = 8.75

Så kan vi regne det sammen med #8 også, det vil sige:
(8.75 + 9.2) / 2 = 8.975

det er det samelde gennemsnit ikk ?

Svar #11
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

# 9

Ja det er jeg godt med på, det andet 10 tal er for tysk ;-)

Er udregningen stadig rigtig ?

Svar #12
09. maj 2006 af onsunshine (Slettet)

andre der lige kan tjekke om det er udregnet rigtigt...? tak....

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

https://home.eg-gym.dk/scripts/elever/karakter/bevis/sprbevis.asp

Brug linket der, så skal du ikke til selv at regne ud :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

"13.. fed nok .

Skriv et svar til: Karakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.