Studievejledning

Samfundsfaglig studieretning

31. maj 2006 af Kokosmarie (Slettet)
Jeg har valgt studieretningen Sam A, Eng A, Mat B, når jeg efter ferien starter i 1. g. Hvilke erfaringer har I med denne, eller lignende, studieretning? Jeg vil gerne have en studentereksamen med bredest mulig adgang, men er dog mest sprogligt/samfundfagligt interesseret. Jeg overvejer også fortsættertysk på A - er det noget, I kan anbefale?

Svar #1
04. juni 2006 af Kokosmarie (Slettet)

Og jeg modtager meget gerne kommentarer til ovenstående problematik ;) !

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2006 af hiat (Slettet)

Hej

Først og fremmest: Har du nogle planer for fremtiden efter gymnasiet?

Jeg går i en studieretning, der hedder: eng A, samf B og psy C.
Desuden er det meget sandsynligt, at jeg skal have tysk fort. A :)
Jeg orker ikke rigtig 3 A-niveau, men det skal slet ikke stoppe dig.
Generelt er det rigtig spændende. Det eneste, jeg synes er en smule ærgerligt er, at psykologi først er i 3g.
Når du vælger sa på A skal du være indstillet på, at der er rigtig meget gruppearbejde. En af mine venner, som gik i en klasse med samf A, skiftede efter kort tid, fordi hun ikke gad diskussionerne i klassen :) Der er mange, der er gode til at tale og diskutere, mente hun, og hun var ikke lige typen, så hun skiftede til en studieretning med matematik og fysik...

Eng A svarer faktisk ofte til dansk, bare hvor det foregår på engelsk. Dvs. sådan noge med at analysere skønlitterære tekster, men selvfølgelig er der også grammatik. Jeg tror dog (og håber) at der ikke er mere grammatik i 3g, hvor man forhåbentlig har lært det.

Hvis der er nogle spørgsmål så kom med dem, så skal jeg prøve at svare dem.

Svar #3
04. juni 2006 af Kokosmarie (Slettet)

Ok, det lyder rigtigt interessant, både hvad angår samfundsfag og engelsk! Men når du siger, der er meget gruppearbejde i samfundsfag, betyder det så, at man diskuterer meget i klassen, eller at man samarbejder i projekter o. lign.? Er godt klar over, at det selvfølgelig indebærer begge dele, men hvad, har du indtryk af, bruges mest?

Mht. fremtidsplaner har jeg overvejet at læse fag som et sprog, statskundskab, historie, litteraturvidenskab, journalistik, teologi osv., altså humanistiske/samfundsvidenskabelige fag, men da jeg ikke engang er startet i gymnasiet endnu, kan det selvfølgelig nå at ændre sig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2006 af hiat (Slettet)

Jeg har jo kun samf på B, men jeg tror alligevel der er nogle ligheder...

I min klasse gør vi sådan, at vi læser noget - det kan være i vores bog eller en artikel eller noget helt tredje - hvorefter vi bliver delt ind i grupper af 3-4, som får et spørgsmål, vi skal bearbejde. Nogle gange for alle grupperne det samme spørgsmål, det er forskelligt. I grupperne diskuterer man så emnet, hvilket vi normalt får 15-20 min, alt efter emne, hvorefter vi mødes i klassen og gennemgår det.
Jeg ved ikke hvor mange deciderede projekter, der er. Det er mest i AT-forløbene, at det er projekter, hvor man selv skal sørge for at afsætte tid, skrive opgaven sammen etc.
Så er der diskussioner på "to plan": i grupperne og i klassen. Gruppearbejde kan hurtigt gå hen og blive noget fnidder, og det kommer meget an på, hvilken gruppe du er landet i. Nogle gange taler man om weekenden og dit eller dat, andre gange arbejdes der! Ofte synes jeg, at klassediskussionerne er mest spændende. Det er svært at sige, hvad der bruges mest af, for det er ret jævnt fordelt. Nogle gange har vi også bare normal klasseundervisning, hvor læreren står ved tavlen og fortæller, og eleverne skriver noter ned. Andre gange skipper vi gruppearbejdet og går direkte til diskussionen i klassen, og det er den form, jeg bedst kan lide.
Sådan foregår det i vores klasse. Det kommer vel an på læreren.

Men det virker som den rigtige studieretning i forhod til dine fremtidsplaner. Det vigtige er jo, at du vælger det, du kan lide, og ikke det, dine forældre/venner siger, du skal vælge, for så køre du hurtigt død i det.


Svar #5
05. juni 2006 af Kokosmarie (Slettet)

Tak for hjælpen - det er altid godt at høre om en andens erfaringer! Og jeg er helt enig i, at man skal vælge ud fra interesse :D !

Skriv et svar til: Samfundsfaglig studieretning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.