Religion

ISLAM

10. juni 2006 af twg (Slettet)
Hej alle,

Mangler noter til "Dommedag" mht Islam kan være jeg ikke har været til time men hvertfald ville det være en kæmpe hjælp hvis der var nogen som kunne hjælpe mig med at få ridset det vigtigste op. Koranen sura 50 vers 21-36

TUUUUUSSSSIIIIINNNNDD TAKKK!! :-)

Jeg ville blive over-lykkelig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2006 af tita (Slettet)

hej twg

jeg har desværre ikke tid til at forklare dig om dommedag ifølge islam, men her har du en god side om det:

http://www.islamic.dk/modules.php?name=videnindex

Som du kan se, når du klikker ind på siden, er der 4. artikler. De forklare MEGET om dommedagen ifølge islam.

god læselyst! - og held og lykke med eksamen :-)

mvh
tita

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2006 af TheKo (Slettet)

Når et menneske dør bliver dets sjæl bragt til Gud af englene. Her bliver de placeret i enten himmel eller helvede alt efter hvordan Gud bedømmer dem (bliver udspurgt om deres Gud, deres profet, deres religion og deres bederetning). Her bliver de indtil Dommens Dag hvor Gud er verdens dommer. Englene kan tale menneskenes sag, men Gud dømmer endeligt.

Hvad jeg lige kan huske ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2006 af nigger (Slettet)

Fra artikel 1 (det ovenstående link):

"Ifølge Bukhari: Muslimerne vil kæmpe i mod jøderne.
Jøderne vil skjule sig bag alt, men selv stenene vil tale og sige til muslimerne:
Kom her! Der gemmer sig en jøde bag mig, kom og dræb ham.

Den eneste beskyttelse jøderne vil få mulighed for, er at skjule sig bag et træ,
som kaldes al-ghargad. Det fortælles at jøderne har travlt med at plante mange af disse træer,
et tegn på også jøderne inderst inde tror på Allah sidste budskab."

Hvad går det helt præcis ud på? Er muslimer og jøder bare dødsfjender eller har jeg misforstået teksten? Det lyder jo som om ham der Bukhari er Hitler 2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af tita (Slettet)

svar til #3
hej nigger

Det er vigtigt at huske på, at KORANEN er muslimernes første kilde, det er den man skal følge.. og i den står der en del om hvordan man skal behandle ikke-muslimer, som er ´neutrale´, altså folk, der ikke kæmper imod muslimerne( religionskrig):

----------------
koranvers:
5:57 O Ye who believe! Choose not for guardians such of those who received the Scripture before you, and of the disbelievers, as make a jest and sport of your religion. “

” Allah forbyder jer ikke, hvad angår dem, der ikke har kæmpet mod jer på grund af religionen og som ikke har drevet jer ud af jeres hjem, at I er venlige og retfærdige imod dem, thi Allah elsker de retfærdige”
[60;08]

” Allah forbyder jer kun angående dem, der har kæmpet mod jer på grund af religionen og har drevet jer ud af jeres hjem og hjulpet (andre) med at drive jer ud, at I slutter venskab med dem. Og de, der slutter venskab med dem, er de uretfærdige”[60;09]


muslimer skal leve i fred med alle, og de må kun gør gengæld, hvis de andre parter starter angrebet mod islam:

korancitat:
"kæmp for Allahs sag mod dem,som bekæmper jer,men vær ikke angribere,thi Allah elsker ikke angriberne"

-------------------

Bukhari er hverken en profet eller Gud. Bukhari er en af de mange muslimer der mange år efter profetens død( omkring 200 år efter) gik rundt til folk og spurgte dem, om hvad de vidste om profeten Muhammed(saws) og hvad Profeten fortalte de andre muslimer mens han levede. Bukhari levede ikke mens profeten levede.


Disse beretninger om profeten og det han sagde blev samlet i flere værker af bl.a Bukhari. Disse kaldes hadith( flertal: ahadith) på arabisk og de er IKKE 100% sikre (korrekte) idet det er forskellige menneskers beretninger og IKKE Guds ord. nogen der blev spurgt var også Muhammedhader og kom med forkerte beretninger for at sætte profeten i et dårligt lys. Man har dog opdelt værkerne, nogen er mere troværdige end andre. men Sahih Bukharis samling( eller ihvertfald størstedelen af den) regnes for at være et af de mest troværdige samlinger.

så altså når der i artiklen står: ifølge Bukhari menes der hans samling af beretninger. Det er ikke ensbetydende med, at det er HAM der mener det! Så nej, han er ikke hitler 2.

Det citat, som du har fremhævet er et af de ting,(nogen) muslimer mener, profeten har fortalt vil ske inden dommedag. Men der er så mange beretninger( nogen taler imod hinanden) så det kan godt være svært(- hvis ikke umuligt) at vurdere. hvem der taler mest sandt. Derfor er koranen den vigtigste og bedste kilde for muslimerne, for Gud modsiger ikke sig selv!

Artiklerne som jeg har givet et link til giver både en beskrivelse af, hvad koranen siger om dommedag.. og hvad aHadith siger om det.
Det er vigtigt at man skelner mellem disse to. Alle mennesker fejler, det gør Gud ikke..

Derudover er det vigtigt at understrege at der næsten altid har været `kampe´ mellem jøder og muslimerne. Jeg taler ikke kun i forbindelse med oprettelsen af staten Israel, nej, for selv på profetens Muhammeds(saws) tid var der stridheder mellem NOGEN muslimer og jøder. Der var også muslimer og jøder der levede side om side i fred. Og jeg er ret sikker på at hvis du gaver ned i jødernes skrifter og fortællinger om ikke-jøder, vil du finde udtagelser om ikke-jøder der er ret grusomme.

Håber det var svar nok.. har du flere spørgsmål ka du bare spørge igen.

Vh
tita

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af AbCdE.. (Slettet)

en lille ekstra information..du kan fortælle at hver menneske har en engel på hver sin skulder. På venstre skulder siddser den engel som skriver dine dårlige gerninger ned(dine dårlige/ikke acceptable gerninger ned, og på højre side en anden engel som skriver dine gode sider ned. Og så til dommedag vil de afgøre din plads i himmelen eller i helvede..
Har prøvet at fortælle det lidt pædagogisk..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

#2: Husk på, at det er en generel fejl hos både kristendommen og islam, at man tror, at man kommer i himlen/helvede lige efter man er død. Men det sker jo først efter ALLE mennesker er døde, altså efter dommedag.

Nogle præster siger endda til en begravelse, at "nu er Hr. Jensen kommet i himlen"!

Skriv et svar til: ISLAM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.