Andre fag

Matematik A, Kemi B, Fysik B

27. juni 2006 af Kemikeren (Slettet)
Hej, jeg overvejer at tage studieretningen Matematik A, Kemi B, Fysik B.

Men jeg er ikke super god til fagene, faktisk fik jeg kun 7 alle tre fag.
Selvom jeg ved det vil blive tre hårde år, er jeg indstillet på at gøre mit bedste og jeg har selvtillid nok til det - jeg ved jeg kan klare det.

Men det jeg ville høre var om der er nogen herinde som har erfaringer med denne studieretning?
- Hvordan er det?
- Er der flest drenge eller piger? Eller det er mere eller mindre lige fordelt?
- Er der noget jeg måske kan læse lidt på i min ferie?

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juni 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Hejsa.

Jeg har selv valgt denne studieretning sidste år, så har nu et års erfaring i den.
Du skal være indstillet på et stort stykke arbejde, især hvis du i forvejen ikke er særlig god i de pågældende fag. Man starter ikke med repitition, når skoleåret starter, så de ting du har lært i folkeskolen, er en meget god ting (minimum) at have styr på.
Studieretningen i sig selv er utrolig spændende for de elever, der er interesserede i naturvidenskab. Vi arbejder meget med eksperimenter, og der skal derfor skrives mange rapporter. I vores projektuger (AST, projekter omhandlende studieretningsfagene) lærer man meget om specifikke emner inden for naturvidenskaben og matematikken. Dette kan f.eks. være atronomi, mad og egyptisk matematik, osv. osv..
I min klasse er vi overvældende mange piger, det er kun 1/3 af klassen, der er drenge. Er ikke sikker på, at det er sådan på alle gynasier, men dette er i hvert fald tilfældet på mit.

Håber du kan bruge mit svar.

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. juni 2006 af mathjælp (Slettet)

Jeg har også valgt den studieretning. I vores klasse er der 29 elever, hvor 11 er piger, så der er lidt flere drenge i forhold til piger.

Jeg kan godt lide studieretningen. Jeg havde egentlig valgt en med biologi, kemi og matematik, men der var ikke mere plads, så jeg røg hen i denne her, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg havde faktisk mulighed for at bytte efter grundforløbet, men valgte at lade være :)

Vi har kun haft fysik og mat indtil videre, men vi skal nok have kemi til næste år.
Selv hvis man ikke er særlig interesseret i hverken mat eller fysik, kan man godt blive det hurtigt, fordi fagene giver en helt ny indgangsvinkel til verden i forhold´ til deres rolle i folkeskolen. Jeg synes der er pænt stor forskel.

Alt i alt synes jeg, du skal vælge det :) Og hvis du virkelig hader det, kan du jo altid skifte (selvom det ikke er en særlig god ide). Der var ingen, der skriftede fra min klasse, men vi fik en ind.

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. juni 2006 af gfhgfhf (Slettet)

mht. til kønsfordelingen, kommer det jo på anpå hvor mange der har søgt på selv studieretningen. Men forbinder jo mest studieretningen med drenge - pga. de mange høj tekniske fag

På min skole er der på studieretningen flest piger..


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. juni 2006 af Irrelevant (Slettet)

#0
Ikke for at kritisere eller noget, men må jeg spørge, hvorfor du vælger, at du VIL have den studieretning? Skal du bruge det senere, eller er det "bare" af ren interesse? For så er det da lidt vildt, du "kun" har fået 7 :)

Svar #5
29. juni 2006 af Kemikeren (Slettet)

#0 Andre?

#4
Der er en smule interesse, men også for at få en rigtig god uddannelse!

Har I nogen gode råd - og kan jeg eventuelt læse lidt på forhånd?

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. juni 2006 af Molle (Slettet)

På forhånd kan du vel sørge for at få styr på det, du ikke havde styr på i folkeskolen.
Jeg vil råde dig til at hænge i i starten, læse alle dine lektier osv. Det giver altså noget, hvis man har læst det man skal op til timerne. Selvom der er mange, der ikke gør det, vil jeg især råde dig til det, fordi du i forvejen kommer med karakterer under middel.

Brugbart svar (1)

Svar #7
29. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,
Mht matematik vil jeg foreslå, at du træner brøkregning og ligningsløsning.

Du kommer godt nok til at bruge en grafregner, der kan det - men det er alligevel en kæmpe hjælp til at forstå tingende, hvis du er i stand til at "jonglere" med brøker og ligninger.

Du kan f.eks. lege med Brøker og Ligninger og uligheder på siden: http://home3.inet.tele.dk/pmh/Ommatm.htm

Brugbart svar (1)

Svar #8
29. juni 2006 af mathjælp (Slettet)

Du behøver slet ikke at læse forud, for du skal tænke på at de andre fra klassen heller ikke har gjort det. Så det vil højst sandsynligt bare være spild af tid, fordi du bruger din ferie på det, hvorefter du kommer til at kede dig i timen. Du skal ikke være bange for, at det er for svært.
Jeg kom selv ud af folkeskolen med rimelig dårlige karakterer i mat og fysik/kemi (ca. som dine), men det er muligt at "kæmpe dig op" hvis du har interessen. Selv er jeg nok lidt samfundsfaglig/sproglig i forhold til de andre fra klassen, men der er jo en der er nødt til at være den skabssproglige :) Alligevel har jeg ligget på en jævnt middel karakter gennem året, fordi jeg (nogen gange) har fulgt med...

Ej, jeg har fået styr på matematikken i læseferien, fordi jeg skulle op i mdt. mat. årsprøve, så jeg fik endelig taget mig sammen :) Det er dog ikke en metode der kan anbefales, det gik nemlig ud over min dansk årsprøve som jeg TROEDE jeg havde styr på, hvorefter jeg fik en 7'er. Havde nu heller ikke læst op overhovedet, fordi jeg var i gang med mat.

Men jeg tror det er vigtigt, at interessen driver værket, så bare klø på :)

Ok, og nu har jeg gentaget alle de andre.

Svar #9
01. juli 2006 af Kemikeren (Slettet)

Tak for jeres hjælp allesammen det har givet mig mere mod!

Problemet nu er at jeg faktisk har valgt en helt anden linie og gerne vil have det ændret før jeg begynder efter ferien. Jeg ved godt jeg kan ændre det efter grundforløbet, men kan jeg eventuel gør det før?

Brugbart svar (1)

Svar #10
01. juli 2006 af Irrelevant (Slettet)

Gode forslag, folks :)

#9
Så skal du snakke med din kommende skole om det, eftersom din gamle folkeskole ikke har noget at gøre med det mere. Du kan nok godt overtale dem til at lade dig skifte en af de første dage, hvis du er heldig, det var der nogle få stykker på min skole, der gjorde. De har vel sommerferielukket på kontoret... Men ellers, prøv at få fat i dem. Skriv en mail og forklar, og giv din begrundelse..

Det er ikke sikkert, der er plads i den klasse, du gerne vil over i, da skolen jo har givet plads til X antal elever, de vil have i klassen. Men prøv ad :)

Skriv et svar til: Matematik A, Kemi B, Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.