Studievejledning

Kun 3g pensum?

26. juli 2006 af PreXus (Slettet)
Hej!

Vi har nu haft 2 forskellige lærer i historie. En i 1g og en i 2g. Vi skal nu endnu engang skifte historie lærer så vi nu har haft en ny lærer hvert år. Jeg har hørt noget om at man i sådan et tilfælde et eller andet sted kan ansøge om at man kun skal op i 3g pensum. Er der nogen som ved noget om det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2006 af jammal (Slettet)

Jeg tror, at læreren selv kan beslutte at opgive 3g-pensum som eksamensrelevant. Dog bliver resten opgivet som læsepensum!

Jeg synes, at i skal snakke/overbevise læreren om det!

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juli 2006 af jgthb (Slettet)

Jeg var i samme situation sidste år. Der er vist ikke nogen regel, om at der skal være noget fra hvert år, men der er regelen, at der skal være noget fra hver periode (før 1700, 1700-1945 og 1945 til nu, og derudover også noget samfundsdag), så I vil vist komme op i noget fra de andre år. Vores lærer valgte at opgive så meget fra vores år som muligt.

Så ja tal med læreren om det. Men jeg tror nu ikke det bliver så svært at overtale den. Jeg vil tro alle lærere godt vil have, at deres elever kommer op i noget, som DE har undervist dem i.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2006 af allan_sim

#0.
Der står ingen steder i bekendtgørelsen, at man er garanteret samme lærer i 3 år, og derfor vil skift af lærer heller ikke betyde, at pensum kan reduceres. Man kan - som #3 gør opmærksom på - opgive så meget som muligt fra 3.g, så længe de generelle pensumkrav er overholdt.

Svar #4
27. juli 2006 af PreXus (Slettet)

Okay tak for svarene. Ja der er jo ikke andet at gøre at snakke med vores lærer om det.

Skriv et svar til: Kun 3g pensum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.