Matematik

Studentereksamen 2000

03. februar 2004 af O'lai (Slettet)
Hey..
Er der nogen som har lavet delprøverne uden hjælpemidler til matematisk linje 2årigt forløb til B-niveau??

Det er fra sommeren 2000 og jeg har brug for lidt hjælp til opgave b og c.. Ska bare lige være sikker på om jeg har de rigtige svar...

Ellers, ved i så hvor man kan finde svarene til disse opgaver? Altså delprøver med og uden hjælpemidler??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Smid opgaverne herind! Så bliver de kigget efter..

Svar #2
03. februar 2004 af O'lai (Slettet)

b)
Bestem cirklens radius og koordinatsæt.
cirkel med ligningen x^2+y^2+4x+8y-5 = 0

Jeg er kommet frem til C(-2,4) og radius Kvrod(17)

c)
Bestem ligning for den rette linje der går gennem P(-1,2) og Q(3,-1).

Jeg får a til -3/4
og så får jeg ligningen til enten, -3x-4y-10 = 0 eller -3x-4y+5= 0..?

For først får jeg;
y-(-1) = -3/4(x+2) <=> 4y= -3x-10
Og anden der får jeg;
y-2 = -3/4(x-(-1)) <=> 4y= -3x+5

Har jeg regnet forkert nogle steder her??

Svar #3
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Sorry sorry!!
I opg. c har jeg regnet den...
Ska bare skrive:
y-(-1) = -3/4(x-3) og ikke -3/4(x+2). Så den giver 4y= -3x+5...

Det er kun lige b jeg ska være sikker på nu...

Svar #4
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Tangentligningen til f(x) = x^-2 i Punktet (2,f(2)) skal bestemmes.

Hvad er differentialkvotienten for x^-2??
Hvor så f´(2) så skal indsættes..
Håber i ved det? Please...

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

x^-2 = 1/x^2, kan du ikke differentiere den?

Svar #6
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Jo hvis jeg havde min formelsamling.. kan den ikk i hovedet..

Har du set om opg. b er rigtig? Med cirklen?

Svar #7
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

I opgaven ska ikke stå +8y men -8y!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Jeg får radius til 5... Godt nok lang tid siden jeg sidst lavede det cirkel noget, men check den lige!

(x^-2)' = -(2x)/(x^4)

Svar #9
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Er du der?

I opgaven med tangentligningen har jeg fået at y = 1/4x - 1/4.

Rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Det får jeg ikke...

Jeg får y = -1/4x + 3/4.


Svar #11
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Jeg kan ikke se hvorfor du får radius 5?
For når man omskriver dem t kvdratsætninger ska man lægge 4 og 8 til på hver side.. og da der står minus 5 på den ene blir det jo 12+5 = 17?

Hmm.. Ved ikk lige med den tangentopgave.
Hvis jeg ska finde f´(X0) hva ska det så være?
1/x^2? Og så ska jeg sætte 2 ind der eller?

tak fordi du gider hjælpe mig lidt... :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

x^2+y^2+4x-8y-5 = 0 <=>
(x+2)^2 - 4 + (y-4)^2 -16 - 5 = 0 <=>
(x+2)^2 + (y-4)^2 = 25

Det er min argumentation...


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

f'(2) = -(2*2)/(2^4) = -1/4

f(2) = (2^-2) = 1/4

dvs. 1/4 = -1/4 * 2 + b <=> b = 3/4

dvs. ligning for tangent i x=2:
y = -1/4 x + 3/4

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Fandt du ud af det?

Svar #15
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

(x+2)^2 = x^2+4x+4 og
(y-4)^2 = y^2-8y+16... og så får man 20+5..
Tak jeg er med nu, også længe siden jeg havde det her... hehe

Hvorn får du y = -1/4x + 3/4?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

se #13... Hvad står ikke klart?

Svar #17
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Står klart.. Skrev den bare inden jeg så den anden..

f´(x^-2)' = -(2x)/(x^4) så?
men x^-2 = 1/x^2 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Jeg vil skrive det således:

Det vides, at x^-2 = 1/x^2

Den afledte er derfor:

f´(x) = (1/x^2)' = -(2x)/(x^4)

Er det på plads så?

Svar #19
03. februar 2004 af O&#39;lai (Slettet)

Hey igen...
Nogen der ved hvordan man kan finde røringspunktet for en tangent til f(x) = x^-2 der er parallel med linjen med ligningen y= 1/4x+5 ??

Det er vel det modsatte af den forrige opgave? Skal man eventuelt indtegne den på grafregneren?
Help please...

Skriv et svar til: Studentereksamen 2000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.