Andre fag

klage over undervisning?

16. november 2002 af SP anonym (Slettet)
Jeg har en dansklærer, som jeg har store problemer med. Vi kan ikke enes på det personlige plan, men det er sådan set ligegyldigt. Problemet er at vi virkelig ikke laver noget som helst i timerne. Tiden går med pjat og pjank, og jeg spilder virkelig min tid der. Pensum siger at man skal lave 26 afleveringer (i størrelse som en eksamensopgave) i løbet af de 3 år. Vi går i 2g og har lavet...3+danskopgaven i 1g. Her for nylig afleverede vi ½ side om vores studietur; hun sagde at det så talte for en aflevering.
Jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre. Har prøvet at snakke med hende, men uden resultat. Skal jeg gå til rektor eller hvad?
Kan man evt. selv læse faget? For hun har vel en liste med opgivelser til eksamen man kan få, og så kan man selv læse det. Det ville jeg virkelig få mere ud af!

Karen

Svar #1
17. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg har selv været i lignende situation, og det jeg kan forslå er:
1) hvis du HAR snakket med hende, og hun ikke finder din "klage" berrettiget, og resten af din klasse er enige med dig (det er vigtigt, det ikke kun er dig, der er utilfreds), så vil jeg forslå:
2) Snak med rektor om problemet, især de manglende afleveringer
3) Hiv endelig dine forældre (resten af klassens også gerne) ind i det. Min erfaring med rektor'er/lærere er at de tager tingene mere seriøst hvis "mor og far" er i ryggen på en.

Håber du får det løst.
-/Slacz

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2002 af MarieBS (Slettet)

Det lyder som et ret alvorligt problem, og jeg tror heller ikke der er andet at gøre end at gå til rektor. Dog tror jeg du skal passe på med at blande for mange mennesker ind i det til at starte med. Din lærer er trods alt rektors kollega, og han er sikkert ikke interesseret i at se hende blive ydmyget. Alligevel er jeg fuldstændig enig i at det vil være en gigantisk fordel fro dig at have din klasses opbakning, så rektor bliver overbevist om at det ikke bare er dig der er hysterisk.
Jeg mener desuden der er en regel om at gymnasier skal lave arbejdspladsvurdering for både elever og lærere ret jævnligt. Den inkluderer både fysisk og psykisk arbejdsmiljø, herunder også undervisningens kvalitet. Det ville uden tvivl være en god anledning til at sætte focus på problemet, men det hjælper selvfølgelig ikke det helt store, hvis der ikke er sådan en undersøgelse i udsigt.
Under alle omstændigheder ville det være fedt, hvis du skrev igen når problemet forhåbentligt er blevet løst.

Svar #3
17. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg har været i en lign. situation, og det var ikke så længe siden. Jeg går selv i 2g og vores dansk lærer var bogstavligt talt mærkelig 2tal hyperaktiv og hun er en, som godt li´opmærksomhed.
Hele klassen blev enige om, at vi skulle ha´ gjort noget ved sagen. Så derfor var der 2 fra klassen, som snakkede med rektor om problemet, men han sagde at vi i klassen, som et fælleskab skulle snakke med hende om det.
Vi skrev alle de punkter ned, som vi betragtet som negativt og de punkter, hvor vi syntes at det var positivt og lavede en skriftlig formulering af dette. Derefter brugte vi en dansktime til at diskuterer dette. En fra klassen læste formuleringen op og hun blev konfronteret med det. Men nu går det faktisk bedre. Så jeg foreslår at i bliver enige med klassen om problemet og derefter drøfter sagen med rektor også med læren. Håber det kan hjælpe.
Mvh Jay jay

Svar #4
17. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Ja det er så mig igen :-)
Imorgen vil jeg snakke med min studievejleder og de andre fra klassen. Jeg takker mange gange for hjælpen, jeg skal nok skrive tilbage senere!
Det med at få hele klassen med er nok et problem: ikke alle er enige. Men vi er nogle stykker som tør stå frem. Resten...de mener nok selv at vi i forvejen har tonsvis af lektier for, så hvem ønsker en dansk stil oveni?
Jeg se hvad der sker.
Karen

Skriv et svar til: klage over undervisning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.