Andre fag

Filosofi som valgfag?

17. februar 2004 af Blubb (Slettet)
Jeg har overvejet at vælge filosofi til 3.g, men da jeg er lidt usikker på dette ville jeg lige spørge jer!
Er der nogen der har erfaring med faget filosofi? Hvordan er undervisningen? Hvad bliver der lagt vægt på og er det svært at score en høj karakter?

På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2004 af maggie (Slettet)

Hey Blubb

Jeg går selv på gym men læser HF...men jeg kender mange som går i 3.g og de har fortalt mig at det kræver meget tid og er hjernevridende. Der er mange som har fortalt mig..at hvis de fik valg muligheden til at vælge om ville de tage noget andet!

Men det handler også om hvem er der underviser. Det er ikke bare faget Filosofi hvem også hvordan din kommede filosofi lærer er! Prøv at sprøg dem på din skole hvordan er han/hun som lærer i faget filosofi?

Hvad angår den høje karakter, ja hvis vi snakker om filosofi på C så kan du faktisk godt scorre måske en høj karakter. I faget Filosofi er der ingen fasitliste...Det kan både være det ene eller det andet! Men bare du kan argumentere det. Og det ville være en bonus hvis du kunne sigde hvorfor det er som det til din lærer og censer. Der er ingen resultater.

Eks: Har universet en end? Ja eller nej..?? Dette er godt diskutions emne. Der vil ske en diskution mellem dig, censer og din filosofi lærer.
Sådan noget kan faktisk give et højt karakter.

Ps. håber du får valgt det rigtige til næste år.

Cav cav

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Som sagt tror jeg det kommer meget an på læreren, da en del af mine venner har valgt filosofi og har været / er virkeligt glad for det. Der er nogle ting der er lidt tørre og kedelig, men det er der i alle fag.
Som maggie også siger skal du kunne lide at argumenterer og diskutterer, ellers er det virkeligt en dødssejler at tage filosofi. Desuden skal du være parat til at der ikke er noget facit, så hvis du ikke holder af at diskutterer ting som du aldrig nogensinde ved om er helt rigtige eller forkerte, så skal du heller ikke tage det..
Men, det er sguda spændende efter min mening!

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2004 af Sofie1 (Slettet)

Jeg har idéhistorie nu, er nogenlunde det samme som filosofi. Jeg vil sige, som der er blevet sagt, noget er kedeligt, andet er spændende at høre om. Kunne godt lide at høre om f.eks. de forskellige menneskesyn. Man kan bruge faget i danskundervisningen, eller det synes jeg i hvert fald. Som der er blevet sagt, skal man kunne lide at diskutere for at score den høje karakter osv.

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Lige for at tilføje til Sofie der siger man kan bruge det i dansk - man kan også bruge det i old i særdeleshed..

Skriv et svar til: Filosofi som valgfag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.