Kommentarer til Studieportalen.dk

Psykologi

27. oktober 2006 af justincase (Slettet)
Hejsa!

Hvorfor opretter i ikke faget: psykologi?

Svar #1
27. oktober 2006 af justincase (Slettet)

Hovsa.. Lavede vist en fejl..

Mit spørgsmål til jer er, hvorfor I ikke opretter et fag, som hedder psykologi, hvor det vil være muligt at diskutere forskellige ting?

//Justin

Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2006 af FredeW (Slettet)

Det er nok en afvejning mellem, hvor meget man kunne forvente forummet ville blive brugt, og hvor overskuelig forumoversigten skal være. Der er på samme måde heller ikke fora for idræt, filosofi, italiensk, russisk, japansk, astronomi, datalogi, mediefag og sikkert adskillige HHX- og HTX-fag, som jeg ikke kender til.

Der er i forvejen en del af de "mindre" fora, hvor der er meget lidt aktivitet i, og man kunne sikkert forestille sig, at et psykologiforum ville ende med samme skæbne.

"Andet"-forummet er vist i øvrigt beregnet til, at man der kan lægge spørgsmål, som ikke går ind under et specifikt fagforum.

(Men ovenstående er selvfølgelig bare mit gæt :-))

Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2006 af martinp (Slettet)

#2 Jeg ville nu ellers sige, at psykologi er et fag, man kan have på mange af (ungdoms)uddannelserne, og derfor tror jeg ikke, manglende aktivitet vil blive et problem.

Brugbart svar (2)

Svar #4
27. oktober 2006 af FredeW (Slettet)

Mit er som sagt et gæt, og det er selvfølgelig umuligt at forudsige noget, om hvordan aktiviteten i et ikke-eksisterende forum ville være, hvis det eksisterede; det jeg bygger min fornemmelse på er fag som old og religion (og et par stykker andre), som mange også har, men hvis fora stort set kun er aktive i eksamensperioden (ja okay, det er en overdrivelse ;-))

Brugbart svar (2)

Svar #5
27. oktober 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Jeg er enig med FredeW. Hvis der var et behov for et forum for psykologi, ville vi se at andre-forummet blev overrendt af folk der skulle have hjælp til psykologi.

Hvis jeg skulle give et forslag, skulle man slå old- og latin-forummerne sammen til et forum der hedder "de klassiske fag (old, latin, græsk)". De er nemlig alle tre nært beslægtede.

Brugbart svar (2)

Svar #6
28. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Erhvervsret (som ikke ligefrem er overrendt af folk) kan også slåes sammen med andre fag, som f.eks. samfundsfag.

Ligeledes kan Teknologi, sagtens kombineres med alle andre fag. Eksempelvis miljøvurdering kan jo fx komme ind under samfundsfag eller biologi, og ligeledes kan mange andre emner i teknologi komme ind under andre fag.

Desuden kunne man med fordel opdele matematik-forummet til:

Matematik A
Matematik B
(evt. Matematik C)

Problemet med at oprette nye forums er bare, at fremtidige brugere som søger efter et ord i netop dette forum, ikke får alle de gamle tråde, som ikke er oprette i disse nye forums.

Brugbart svar (2)

Svar #7
28. oktober 2006 af allan_sim

#6.
Det er i mine øjne aldeles unødvendigt at oprette forskellige fora til de forskelleige niveauer i matematik. En kvalificeret brug af overskrifter kunne klare eventuelle problematikker med niveauer (og gør det til en vis grad også nu).

Brugbart svar (2)

Svar #8
28. oktober 2006 af allan_sim

#7.
Endvidere er inddelingen ikke entydig, idet en 2.g-elev, der har valgt matematik på A-niveau i en studieretning, sagtens kan få gennemgået B-niveau stof i 3.g, som en anden elev, der har valgt at afslutte med B-niveau, har fået gennemgået i 2.g. Så skal A-niveau eleven til at holde øje med, om det spørgsmål vedkommende stiller, reelt er på B-niveau eller A-niveau, og det er nok for meget at forlange - specielt i forhold til eventuelle fordele en sådan opdeling kunne give.

Brugbart svar (2)

Svar #9
28. oktober 2006 af Kajbassen (Slettet)

Jeg er enig med justincase; der burde oprettes et forum for psykologi. Psykologi er nu også på B-niveau. Det er ikke et argument, at når andre fora har lille aktivitet, at så vil et nyt forum som psykologi også have det.
Det er vel også OK, at fora kun er aktive i eksamensperioder?
Jeg troede portaler skulle være åbne og ikke lukke...

Brugbart svar (2)

Svar #10
28. oktober 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

#9

Du forstår ikke pointen. Pointen er at mange fora sagtens kunne slås sammen (fx latin og old > de klassiske fag (Græsk, latin og old). De fag som ikke har et selvstændigt forum, der poster man så spørgsmålene i andre ... Fora der ikke benyttes er jo spild af plads.

Brugbart svar (2)

Svar #11
28. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

#10
Nu er jeg ikke den store IT-ekspert (faktisk ikke engang en lille), men jeg kunne forstille mig at det ikke krævede meget mere plads at lave et forum, da der jo hverken vil komme flere eller færre indlæg, de vil bare blive sorteret bedre..
Personligt synes jeg det er meget rart at old, græsk og latin ikke er slået sammen, da jeg af de tre fag kun har old, og derfor har mindre brug for de andre og det er derved lettere for mig at finde det jeg leder efter.

På en eller anden måde tror jeg en sporglig elev ville have samme synspunkt om fysik, kemi og evt også matematik, da dette jo for dem, er tre ret ens fag.

JEg synes opdelingen her på studi.dk er god og synes også muligheden er der for et psykologi-forum..

Brugbart svar (2)

Svar #12
28. oktober 2006 af hiat (Slettet)

#11
Øh, nej, der er da en verden til forskel mellem fysik, kemi og matematik!!
Derudover kan du se på NuclearWarheads profilside, at han læser latin og ar han har haft græsk og latin A, så det argument kan du ikke rigtig bruge :)

Jeg ville ikke have noget imod at man slog græsk, latin og old sammen, det er sjældent der kommer indlæg i dem, og det er de færreste, der har latin nu, efter reformen...

En søgning på psykologi giver 181 hits, men det er jo også så meget andet end faget psykologi, så min konklusion må være, der er ikke er behov for en sådan forum. Det samme med Erhvervsret og Teknologi (og Latin, men så skulle den slåes sammen med old, samt LaTeX som jeg ikke ved hvad er)


Brugbart svar (2)

Svar #13
28. oktober 2006 af Kajbassen (Slettet)

#12

Man kan ikke konkludere noget når man ikke har data...

F.eks. siger det ikke noget, at der kun 181 hits på en søgning på psykologi, for du ved ikke hvor mange hits der ville, hvis der var et forum i psykologi.

Selvom nogle fag har få indlæg så er det ikke et argument for at nedlægge og/eller ikke at oprette andre fora.

Jeg er enig med #11 at det ville en bedre sortering samt måske mere overskuelig (og sandsynligvis mere arbejde for webredaktøren).

Forskel eller ikke forskel mellem fag afhænger af hvilke faglige briller man har på, og hvordan man tænker fag.

PS. jeg er ny her og er ganske tilfreds med studieportalen og det fryder mig, at se elever og studerende hjælper hinanden samt gør det på en positiv og konstruktiv måde.

Skriv et svar til: Psykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.