Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Hjælp
02. november 2006 af
Blå Smølf (Slettet)
At Avery Labels Inc. the cost function for production of printed 4 colour labels is
T(x) = 1,000 + 200x – 5x2 + 0.05x3
x is the number measured in thousands (mille) of produced items per hour and the fixed costs are calculated on a hourly basis in DKK (Danish crowns)
E)
Find the volume giving the lowest total average cost per unit. (Cannot be solved mathematically. Use spreadsheet with small intervals around optimal size of x).
F)
What is the lowest price (short term) the company can accept before stopping production?
G)
If the selling price is 235 per mille, at which production speed will it be most advantageous to operate (given; all labels can be sold at that price).
Undskyld det er på engelsk. Men kunne godt bruge lidt hjælp til at komme i gang med de her opgaver..har ingen ide om hvordan det skal laves...
T(x) = 1,000 + 200x – 5x2 + 0.05x3
x is the number measured in thousands (mille) of produced items per hour and the fixed costs are calculated on a hourly basis in DKK (Danish crowns)
E)
Find the volume giving the lowest total average cost per unit. (Cannot be solved mathematically. Use spreadsheet with small intervals around optimal size of x).
F)
What is the lowest price (short term) the company can accept before stopping production?
G)
If the selling price is 235 per mille, at which production speed will it be most advantageous to operate (given; all labels can be sold at that price).
Undskyld det er på engelsk. Men kunne godt bruge lidt hjælp til at komme i gang med de her opgaver..har ingen ide om hvordan det skal laves...
Svar #1
02. november 2006 af Madsst (Slettet)
Lad være med at lave 10 nye indlæg fordi der ikke er nogen der svarer på dit første.
E) Jeg ved ikke hvad hvad et spreadsheet er, men da det ikke kan løses matematisk må du se om du kan prøve dig frem til mængden der minimerer AC=T(x)/x.
F) Shutdown kriteriet er Average cost < prisen (AC<P).
G) Det må være at maksimerer profitten under bibetingelse af at p<=235. Kan ikke lige gennemskue om det bliver Kuhn Tucker eller Lagrange. Hvis du kan retfærdiggøre at P=235 er det Lagrange og noget lettere.
E) Jeg ved ikke hvad hvad et spreadsheet er, men da det ikke kan løses matematisk må du se om du kan prøve dig frem til mængden der minimerer AC=T(x)/x.
F) Shutdown kriteriet er Average cost < prisen (AC<P).
G) Det må være at maksimerer profitten under bibetingelse af at p<=235. Kan ikke lige gennemskue om det bliver Kuhn Tucker eller Lagrange. Hvis du kan retfærdiggøre at P=235 er det Lagrange og noget lettere.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
