Fysik

Fysik bølgelængde

12. november 2006 af MacAalborg (Slettet)
Hej

Er lige begyndt på bølger i fysik

Og har nogen opgaver som burde være ret lette, hvis man har haft om det. Kan dog ikke selv finde sammehængen mellem de forskellige værdier. Her er en opgave.
___________________________________
Det er atmofærisk luft dvs. 340 m/s
Det menneskelige øre kan registrere lyde i frekvenser mellem 20Hz og 20000Hz

Hvilke bølgelængder er det?

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Du skal bruge "bølgeformlen" - slå den op i din bog.

Formlen er meget simpel og det mest vanskelige ved formlen er at bruge de rigtige enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

lambda = v/f

Hvor at:
lambda = bølgelængde
v = lydens hastighed (340 m/s)
f = frekvens (min. 20 Hz, max. 20 kHz)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#1.
Hovsa, jeg var vist al for langsom. Beklager

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2009 af Cunthater (Slettet)

v er lysets hastighed (3 • 108 m/s) ikke lydens hastighed


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2009 af mathon

                                                       v = λ*f
gælder for bølger
og derfor
såvel for lys som lyd


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2011 af denniskarl (Slettet)

v = f * λ

v = Bølgens Hastighed
f = Frekvens
λ (= Lambda) = Bølgelængde

:-)


Skriv et svar til: Fysik bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.