Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
totalomkostningesfunktion
18. november 2006 af
koliko (Slettet)
Hej, jeg sider g har problemmer med at forstå totalomkostnings fuktionene.
t(x) = bx^3 + bx^2 + bx + b
Jeg har fuldstændiglt glemt hvilke oplysninger man skal sætte i den forskellige funktioner. Altså bx^3 ovs.
f.eks. er b = faste omkostninger,
men hvad er bx^3, og bx^2 samt bx.
Håber at en kan hjæle med det.
t(x) = bx^3 + bx^2 + bx + b
Jeg har fuldstændiglt glemt hvilke oplysninger man skal sætte i den forskellige funktioner. Altså bx^3 ovs.
f.eks. er b = faste omkostninger,
men hvad er bx^3, og bx^2 samt bx.
Håber at en kan hjæle med det.
Svar #1
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Din funktion er ikke helt almindelig!. Omkostningerne, hvis der ikke produceres noget (x=0) er b, hvorfor dette kaldes de faste omkostninger.
Imidlertid er der samme koefficient (b) foran de variable led, hvilket bestemt ikke er normalt. De variavle led er dem med x'er. Summen af de variable led er lig med de variable omkostninger. Men tænke lige på, havd omkostningerne bliver, når der skal laves 10 stk? (10^3 = 1000). t(x) bliver da 1111*b.
Er du sikker på, du har skrevet rigtigt?
Imidlertid er der samme koefficient (b) foran de variable led, hvilket bestemt ikke er normalt. De variavle led er dem med x'er. Summen af de variable led er lig med de variable omkostninger. Men tænke lige på, havd omkostningerne bliver, når der skal laves 10 stk? (10^3 = 1000). t(x) bliver da 1111*b.
Er du sikker på, du har skrevet rigtigt?
Skriv et svar til: totalomkostningesfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
