Studievejledning

Sværhedsgrad på HA Almen

12. december 2006 af Dytbot50 (Slettet)
Hey

Jeg går på 3. år på HHX, og går lige PT, og overvejer min fremtid. Er kommet frem til at HA, kunne være en mlighed for mig. Det lyder spændene, og eftersom jeg har en ide om at blive selvstændig landmand, på en større gård, syntes jeg den passer godt.

Hvis eksamenerne går vel til sommer, tror jeg mit snit ender på ca. 7,8 - 8,2. Jeg har ikke specielt svært ved skolen, men har bare ikke motivationen til at sige til mig selv, at jeg vil have et snit på. eks. 9. Jeg har det udemærket med et snit på ca. 8.

Men nu spørger jeg så, hvordan føles det at læse HA Almen, eks. vis. på Århus Handelshøjskole? Føles det som en slags forlængelse af gymnasiet, eller er det som at få et spark lige i hovedet?

Det er det jeg er mest bange for, altså om jeg kan klare det. Men jeg kan huske at jeg havde det ligesådan da jeg startede på HHX, og det er da gået udemærket. Er godt klar over at der er stor forskel på folks meninger, da nogle selvfølgelig har lettere ved det end andre. Hvad sker der med ens karakter når man starter, skal man regne med at den falder, eller hvordan?

Håber folk kan give lidt feedback på hvordan de syntes det var at starte på HA.

Hilsen
Kasper

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2006 af McMaster (Slettet)

Overvej lige landbohøjskole, eller hvad det nu hedder. Den akedemiske uddannelse af landmænd. Tror jeg vil være mere relevant for din fremtid end en HA.


Tjek www.ug.dk


Svar #2
12. december 2006 af Dytbot50 (Slettet)

Jeg syntes ikke den er tidssvarende, når man f.eks. kigger 25 år frem i tiden.

Landbrug bliver idag større og større, og ligner mere og mere en mellemstor indutrivirksomhed. Når det bliver så stort, kommer man faktisk ikke til at have så meget at gøre med den daglige drift i marken, og derfor syntes jeg det er vigtigere at jeg får en mere erhvervsøkonomisk uddannelse, som også er langt mere anvendelig hvis jeg en dag pludselig ikke vil være landmand.
Efter HA, vil jeg sandsynligvis tage noget efteruddannelse indenfor landbruget, er dog vokset op på en gård, så er ikke helt tabt bag en vogn.

Nogle med erfaringer inden for HA Alemen og såen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Jeg er lige startet på HA(jur) i århus i september, efter HHX. Jeg havde et godt eksamenssnit, selv om jeg var forholdsvis doven på hhx. Den første måned var meget det samme som jeg havde på hhx, med erhvervsøkonomi på A niveau. Hvis du har haft matematik på A niveau, vil du ind til videre stadig kende til alt hvad vi har fået gennemgået her på 1. semester i matematik :)

Er det svært? Både og. Det svære ligger nok i selvdiciplinen! At få læst de mange engelske økonomibøger, da pensum er bøgerne - ikke hvad der bliver gennemgået under forelæsningerne. Alt er desuden frivilligt. Du må selv om du overhovedet viser dig på skolen, hvis du blot møder op til eksamen. Mht. karaktere, skal man her i Århus i hvert fald ikke have for store forventninger. Kravene synes virkelig strenge, og gennemsnittet i matematik f.eks. for HA(jur.) (der kun har det 1. semester, i modsætning til almen, der har det i de første 2) ligger på ca. 4,3 :O

Hvis du kigger lidt rundt på ASB's hjemmeside, er der faktisk mange informationer. Det er blot at finde dem: http://asb.dk/studinfo
Her står der bl.a. om eksaminer, studiets opbygning og meget mere.

Men angående selve uddannelsen synes jeg da stort set den er meget spændende. Dog er jeg ikke så glad for mat og statistik, som jeg hellere vil betale for at få udarbejdet i fremtiden, og fokusere på mine egne evner og interesser i stedet ;)

I forlængelse af #1: Kender du til følgende uddannelse: http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-natvidjordbrugsoekonom ? (Jordbrugsøkonomi)
Det lyder som lidt det samme som HA, men med fokus på landbrug frem for handel. Bl.a. med politiske aspekter (støtte m.m.), økonomiske og juridiske aspekter. Altså primært det samme som en HA, omend med vægten lagt på landbruget..

Og så et rigtig godt tip: Tag til introdage/åbenhus arrangementer. Ring gerne til de steder du kunne tænke dig at hører nærmere om en uddannelse ved, og få at vide hvornår de ca. ligger, hvis du ikke kan finde det andre steder. Også selv om du ikke får officielt tilladelse/fraværs-fritagelse fra din skole.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Lige et link til hvor du kan downloade studieordningerne i pdf-format: http://asb.dk/studinfo/study/studieregler/studieordninger/bacheloruddannelser.aspx


Svar #5
12. december 2006 af Dytbot50 (Slettet)

Huuha, ikke mere matematik. heh. Sidder og kigger på en brochure fra Copenhagen Business School, omkring HA Almen, og der kan jeg nemlig ikke læse noget om matematikken. Jo, på 2. semester står der lidt om statistik, ellers havde jeg forstået at det primært var EØ, som jeg i øjeblikket tager på A niveau på HHX.

En bachelor i Jordbrugsøkonomi, som du henviser til, er umiddelbart en fordel som landmand, og er bestemt værd at overveje. Men er bare i lidt bange for, at hvis jeg en dag vil over i en normal virksomhed, vil få problemer med en sådan specifik uddannelse, fordi den umiddelbart virker lidt smalsporet?!

Det med åbenthus lyder som en god ide, som jeg også selv havde overvejet, men de ligger først en gang i starten af marts, og flere af uddannelserne, kræver ansøgningen d. 15 marts. Syntes det er lige presset nok.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Den 15 marts er kun hvis du søger kvote 2.?!? med et snit på 8 er der stadig en rimelig sandsynlighed for at komme ind, i det alle blev optaget i år, og der stadig var flere ledige pladser (i Århus). Kan dog ikke huske om det også galdt HA(almen), men i hvert fald alle øvrige HA'er

Statisk er et helt fag, og slet ikke det samme som det statistik man lærer om i matematik!

mht Jordbrugsøkonomi kan jeg ikke fortælle yderligere om. Her må du nok gå til studievejleder.

Tidligere fik man merit, hvis man på forhånd havde matA, men det er droppet, da de mente folk havde smidt det ud af hjernen inden de startede igen, hvilket jeg synes lyder meget rigtigt ;)

Skriv et svar til: Sværhedsgrad på HA Almen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.