Religion
skabelsesberetningen
03. januar 2007 af
jullebulle (Slettet)
Hej.
Min lærer har lavet nogle spørgsmål omkring skabelsesberetningen. Et af spørgsmålene lyder: Gør rede for, hvordan vandet er opfattet i de to skabelsesberetninger - positivt eller negativt. Overvej hvorfor.
Er der nogen som kan svaret på det for så ville jeg blive meget glad:)
Min lærer har lavet nogle spørgsmål omkring skabelsesberetningen. Et af spørgsmålene lyder: Gør rede for, hvordan vandet er opfattet i de to skabelsesberetninger - positivt eller negativt. Overvej hvorfor.
Er der nogen som kan svaret på det for så ville jeg blive meget glad:)
Svar #1
01. marts 2007 af Lisebn (Slettet)
Forskelle:
Skabelsen:Kosmisk, kaosmateriale=vand, ophøjet guddom, skaber ved hjælp af ord, systematisk uge/helligdag, formentlig præst/præster der er ophavsmand til teksten.
Syndefaldsmyten: Lokalt, Kaosmateriale=ørken, former tingene ved hjælp af hænderne, ingen systematik - handling, formentlig en 'alm.' mand der er ophavsmand til teksten. Evt en håndværker da det bliver skabt med hænderne.
Håber du kan bruge mine notater til noget.
Skabelsen:Kosmisk, kaosmateriale=vand, ophøjet guddom, skaber ved hjælp af ord, systematisk uge/helligdag, formentlig præst/præster der er ophavsmand til teksten.
Syndefaldsmyten: Lokalt, Kaosmateriale=ørken, former tingene ved hjælp af hænderne, ingen systematik - handling, formentlig en 'alm.' mand der er ophavsmand til teksten. Evt en håndværker da det bliver skabt med hænderne.
Håber du kan bruge mine notater til noget.
Skriv et svar til: skabelsesberetningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
