Biologi

vedr. Hiv-Elisatest

27. januar 2007 af frk thygesen (Slettet)
Jeg sidder og fumler med et sidste spørgsmål i min rapport som jeg simpelthen ikke kan overskue.
Når man laver ELISA-test foregår det ved at et antigen sætter sig på et andet antigen i de brønde man laver den i, men hvordan er de fremstillet?
og hvorfor kan et antigen sætte sig på et andet antigen?

På forhånd mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

De antigener vi bruger i lab er oftest nogle vi køber fra andre firmaer (oftest hos Invitrogen; invitrogen.com/content.cfm?pageid=10610&CID=KNC-GOOGLE&s_kwcid=antibodies|486949539 ), men de er fremstillet ud fra en rekombinant teknologi.

Den genkender både primære og sekundære antigener samme måde, dvs. ud fra en tærtiær struktur.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2007 af LmusseO (Slettet)

Man kan fremstille et anti-antistof ved for eksempel at bruge en kanin. Man sprøjter menneskeantistoffer ind i kaninen, hvorved den vil danne antistoffer mod menneskeantistofferne, fordi de er ukendte for kaninen. Anti-antistofferne tappes af kaninen, og kan derefter bruges til testen.

Svar #3
27. januar 2007 af frk thygesen (Slettet)

tak for jeres svar.. det hjælper :) nærmer mig snart noget der lyder som en rapport

Brugbart svar (2)

Svar #4
27. januar 2007 af LmusseO (Slettet)

Det var så lidt.. :-) Jeg har selv lavet en sådan rapport, så du siger bare til hvis du vil kigge på den?


Svar #5
28. januar 2007 af frk thygesen (Slettet)

Det vil jeg meget meget gerne! har kigget på dem der ligger herinde og der står ikke noget om det i dem..
Det ville være en stor hjælp!

Skriv et svar til: vedr. Hiv-Elisatest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.