Religion

de vise mænd

15. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Tja.. Jeg sad igår og læse i biblen, og undrede mig over hvorfor der netop var "TRE VISE MÆND" det har jeg så skrevet lidt om.

De vise mænd (Matt. 2)

De tre vise mænd der blev sendt af kong Herodes fra Østerland til Jerusalem(fulgte stjernen), for at finde barnet(Jesus) og give Herodes besked, så han selv kunne komme og tilbede ham.
De gav dem: guld, røgelse og myrra. Men de måtte ikke vende tilbage til Herodes. Da de var rejst så Josef Gud i sin drøm hvor han sagde at han sammen med Maria og barnet skulle flygte til Egypten, for Herodes ville dræbe barnet. (àBarnemordet i Betlehem: alle drenge under to år skulle dræbes)

Der var tre vise mænd, og der var måske en mening med at der netop var tre og ikke to:
De tre vise mænd kan muligvis symbolisere treenigheden: Faderen, Sønnen og Helligånden.
Man siger også: ”tredje gang er lykkens gang” og man har ”tre ønsker”. Måske bragte de tre vise mænd Jesus lykke og siden de gav tre gaver: guld, røgelse og myrra kunne det muligvis symbolisere tre ønsker.
Tallet tre bruges ofte i bl.a. eventyre; de tre små grise, de tre bukkegrise, de tre prøver osv. og ikke nok med det, men det kan muligvis også symbolisere tre verdener: under-, mellem og oververdenen. Faderen, Sønnen og Helligånden?
Så kan man spekulere sig over hvorfor Herodes mon ville have børn under to år dræb, og ikke dem der var tre år?

Skriv et svar til: de vise mænd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.