Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Betalingsbalancen

26. februar 2007 af JJJensen19 (Slettet)
Hej allesammen herinde.

Jeg har lige et spørgsmål ang. betalingsbalancen.

Hvorfor er et underskud på betalingsbalancen negativt for samfundsøkonomien?



På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2007 af Marcus (Slettet)

Det er fordi et underskud på betalingsbalancen vil forårsage en større udlandsgæld, og gæld er aldrig positivt :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

betalingsbalancen ses som et billede på hvor meget der ryger over granserne. Hvis man siger, at der er underskud på betalingsbalancen, så importere vi mere end vi eksportere. Det betyder, at vi bruger flere penge end vi får ind via eksporten. Det vil resultere i et underskud som samfundet bliver nød til at betale for. Derfor får vi en dårligere samfundsøkonomi når der er underskud på betalingsbalancen. Håber det er svar nok.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2007 af Madsst (Slettet)

Et underskud på betalingsbalancen er _ikke_ modsat hvad mange tror nødvendigvis en dårlig ting. Da
produktionen (Y) er lig med forbruget (C) + investeringerne (I) + nettoeksporten (NX), gælder det at opsparingen S=(Y-C)=I+NX og NX=S-I, hvorfor et underskud på betalingsbalancen er svarende til at man investerer mere end man opsparer. Hvis afkastet på investeringerne er større end rentebetalingen på lånet er det derfor en god ting hvis man har et underskud på betalingsbalancen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2010 af Sanusse (Slettet)

Hvilket konsekvenser kan det få for et land at have underskud på betalingsbalancen?


Skriv et svar til: Betalingsbalancen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.