Afsætning

Den optimale pris

06. april 2007 af Dehumanized (Slettet)
Hejsa derude;)
Sidder fast i flg opgave:
EN virksomhed hat fundet frem til at med en månedlig reklameindsats på 2000 kr kan man afsætte produktet i.h.t. flg afsætningsrække:
29 28 27 26 25 24 23 22 21 20
100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000

Dette svare til en afsætningsfunktionen:
p = 30 - 1/100m

Hvorledes beregner jeg så den optimale pris??

Håber I kan hjælpe:)

Svar #1
06. april 2007 af Dehumanized (Slettet)

Hov, afsætningsrækken skulle stå nedenunder hinanden:
100 under 29 osv:)

Svar #2
07. april 2007 af Dehumanized (Slettet)

Er der ingen der har et tip til hvordan denne løses?

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2007 af Madsst (Slettet)

Er det alt hvad der står i din opgave? Har virksomheden ingen omkostninger?
Den optimale pris er generelt den pris der maksimerer profitten.
Profit=omsætning-omkostninger og hvis omkostningerne er 0 er der bare omsætningen tilbage.
den er pris*mængde = p(m)*m =(30-1/100m)m=30m-1/100m^2
maksimer nu funktionen mht m
d/dm (profit) = 30-2/100x = 0 => m = 1500
find så prisen ved at indsætte m=1500.
P(1500)=30-1/100*1500 = 30 - 15 = 15, så den optimale pris er p=15.

Svar #4
09. april 2007 af Dehumanized (Slettet)

Mange tak:D
Har et spørgsmål til, hvis du er fresh?

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2007 af Madsst (Slettet)

Så skriv dit spørgsmål... Det gør det lettere at svare på det :)

Svar #6
09. april 2007 af Dehumanized (Slettet)

hehe...det har du ret i:D
Nå, men spørgsmålet lyder:
En underleverandør kan producere produktet og er villig til at sælge det for os til for 12kr pr stk frit leveret.

Nu skal jeg så beregne hvordan vi nu skal disponere, og hvad det økonomiske resultat bliver.

Skal jeg sætte de 12 kr. ind i ligningen fra før eller hva gør jeg??

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2007 af Madsst (Slettet)

Hmm... Det lyder lidt som om det var det her som var spørgsmålet. Fordi du nu får at vide hvad dine omkostninger er. Hvis nemlig vi skal betale 12 kr. pr. stk. er omkostningerne 12m. Du skal derfor maksimerer profitten givet ved:
profit=(30-1/100m)m-12m mht m
d/dm=30-1/50m-12=0 (optimalitetsbetingelse)
=> 18=1/50m => m=18*50=5*180=500+400=900.
Ikke overraskende er den optimale mængde nu mindre, da vi også har omkostninger at tænke på.
Den optimale pris bliver så:
p(900)=30-900/100=21.

Svar #8
09. april 2007 af Dehumanized (Slettet)

Jeg takker 1000 mange gange:D Super nice med hurtig hjælp.

Skriv et svar til: Den optimale pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.