Andre fag

HHX eller Gymnasiet

13. april 2007 af Fingersen (Slettet)
HHX eller Gymnasiet....Hvilket er efter jeres mening bedst og hvorfor...Gang med at lave en undersøgelse, så alles begrundede mening er mere en velkommen.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2007 af Waterhouse (Slettet)

Nu har jeg kun personlig erfaring med gymnasiet, men det ville jeg til enhver tid foretrække hvis jeg gik i 9. klasse og skulle vælge en ungdomsuddannelse. Flere muligheder efter endt uddannelse, mere almen dannelse, flere resourcer, osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2007 af Riemann

Det giver ikke umiddelbart nogen mening at snakke om, "hvad der er bedst." Mit indtryk er at man i gymnasiet fokuserer mere på almen dannelse, hvorimod man på Handelsskolen desuden også får nogle mere specifikke kompetencer (man lærer om handel!).

Personligt var jeg meget glad for at gå i gymnasiet, fordi jeg eksempelvis godt kunne lide at lære fysik, kemi og matematik (jeg vil påstå at ihvertfald fysik og kemi er på et højere niveau i gymnasiet end HHX).

Men jeg har kendskab til flere som nok ville ønske, at de havde taget HHX i stedet for gymnasiet, fordi de syntes, at problemstillingerne man diskuterede i gymnasiet var for uvedkommende.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Som #2 siger, er det meget subjektivt, hvad der er "bedst". Jeg ville f.eks. aldrig vælge stx fremfor hhx, netop pga. det konkrete teori og problembaseret pensum, til områder som f.eks. handel, samfund og virksomhedsteori (afsætning, forskellige økonomiske fag, erhvervsjuraen m.v.). Jeg har svært ved at se det rationelle i stx, ud fra mit eget ståsted. Ikke mindst fordi jeg altid har været målrettet, og vidst, at det var noget i de ovenstående områder jeg ville tage en uddannelse indenfor, inden jeg gik ud af folkeskolen (eller noget mere teknisk).
Når man snakker alm. dannelse, er det muligt der er mere af det på stx, og nu ved jeg ikke lige hvordan det hænger sammen med samfundsfag, for de forskellige retninger af stx (både idag og gammel reform), men personer der ikke forstår samfundets opbygning og virkemåde (ikke nødvendigvis de langhårede økonomiske baggrunde, men bare på overordnet dagligt plan), har efter min opfattelse mindre "dannelse", end de der har, netop da jeg er af den opfattelse, at man bør kende til samfundet, for at kunne indordne - og begå - sig heri (om dette så hænger sammen med min familiære baggrund, med økonomi og selvstændig erhvervsdrivende, og uden nogen form for akademisk baggrund, ved jeg ikke, men jeg vil da bestemt ikke udelukke det)

Kort sagt ville det for mit vedkommende virker mere eller mindre tidsspild, og hårdt grundet manglende interesse, at tage en stx uddannelse, mens det for eks. #1 (og mange andre) er det "eneste rigtige".

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2007 af DanniBred (Slettet)

du har også valget HTX, men det er mere teknisk og naturvidenskabelig end de to andre. Så hvis Kemi Biologi, Fysik og matematik ikke lige er dig skal man nok ikke vælge den, men hvis det derimod er noget det interessere dig, synes jeg helt klart at du skal tege det med i overvejelsene.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2007 af Roman Garcia

Jeg vil give Vange ret. Hvis man med sikkerhed ved, at man vil på handelshøjskolen, så vælg dog HHX. Ved man, at man gerne vil på DTU så vil man med fordel kunne vælge HTX. Ved man derimod, at man vil på uni, så vil det for en lang række fags vedkomne med fordel kunne vælge gymnasiet.
Dette er naturligvis en generaliserende fremstilling, og dermed ikke en ufravigelig tommelfingerregel.

Dog vil jeg sige, at når man skal afgøre, hvad der vil gavne mest, så skal man vide, hvad man vil efter ungdomsuddannelsen.

Hvis man overhovedet ikke ved, hvilket fag eller hvilken retning man vil gå efter ungdomsuddannelsen, så vil jeg mene, at man bør vælge gymnasiet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2007 af Celeb (Slettet)

Når man står og skal vælge ungdoms uddannelse den 15 marts i 9 eller 10'ende klasse, så er der jo ikke specielt mange der ved hvad de vil om 3 år. Det kan ske nogen har et ønske om at blive konstruktør, astronaut, instruktør eller proffesionel fodboldspiler men disse ønsker om proffesion ændrer sig, for mange i hvert fald, en del gange i løbet af deres uddannelse efter folkeskolen. Jeg har i hvert fald selv følt at jeg har ændret mening om hvad jeg har lyst til når jeg er færdig om 2 måneder.
Nu har jeg taget STX uddannelsen efter at have skiftet fra HTX, som jeg gik på i 10 uger i 1g. STX udannelsen giver en mere almen undervisning end HHX fordi den fag som dækker et bredere spektra - men jeg synes HHX er et langt bedre valg hvis man synes handel, økonomi og business sat som en helhed er spændende.

Skriv et svar til: HHX eller Gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.