Historie

2. verdenskrig

19. april 2007 af Lisa02 (Slettet)
Ville Hitler ikke 'flytte' alle jøderne til Polen? eller var det Østpolen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2007 af vag (Slettet)

Hitler ville ikke flytte jøderne, han ville udryde dem.

At de blev sendt til Polen var vel kun midlertidigt. Der skulle ikke være jøder i det tyske 'Lebensraum', men de allierede magter forhindrede yderligere ugerninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2007 af Balletsko (Slettet)

Mon ikke han ville flytte dem til udrydelseslejre/koncentrationslejre i Polen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2007 af Kendtehans (Slettet)

Jøderne var et 'problem' for nazisterne. I starten af krigen(1939-41) skulle Europas jøderne samles i ghettoer, som fx. Thereisienstadt i Polen og lign. Planen var så at Jøderne fra disse ghettoer og opsamlingslejre skulle deportres ud af Europa, til bla. USA, Sibirien og Madagaskar. Men alle planer falder til jorden, USA kræver meget store beløb for at modtage de tvangsdepoterede jøder, Sibirien bliver som bekendt aldrig erobret, og udskibningen til Madagaskar viser sig som en logistisk umulighed, som vil beslaglægge alt for store resurser.
Samtidig med at dette 'jøde-problem' er ved at vokse nazistrne over hovedet (de havde simpelthen samlet for mange jøder sammen på meget små geografiske områder), er der sket et markant etisk skred i den nazistiske administration. Fra 1939 begyndte man at udføre 'medlidenhedsdrab' på handicappede og åndsvage i det tyske samfund under den overbevisning, at disse individer kun var til besvær for samfundet og derfor levede et forfærdeligt liv, som handicappede og åndssvage. Disse to bevægelser, det etiske skred med medlidenhedsdrabende og indsamlingen af Europas jøder i tæt befolkede lejre ghettoer, som kostede en masse resourser at underholde, endte med en fuld implementering af 'Endlösung' i sommeren 1941, altså den 'endelige løsning' på jødeproblemet, nemlig den systematiserede udrydelse af 5-6 mil over de næste år.
Lebensraum er ganske rigtigt et nazistisk begreb, def. af Hitler i Mein Kampf, men det handler om de resourserige landområder øst for tyskland i de slaviske lande, herunder særlig Kaukasus og olie-områderne just vest for Ural-bjergene

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2007 af christinaNygaard (Slettet)

Theresienstadt ligger sgu ikke i Polen, det ligger i Tjekkiet!

Skriv et svar til: 2. verdenskrig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.