Studievejledning

Jura hjælp.

29. april 2007 af kim19 (Slettet)
Jeg er en dreng der går på HF er færdig om 1 år. Jeg vil godt ind og læse jura bagefter eller måske lige vente et år inden jeg begynder..

Mit spørgsmål er så:

Jeg vil være 23-24 år når jeg starter på jura studiet, og 28-29 år når jeg er færdig uddannet. Er min alder en stor ulempe når jeg skal søge en stilling som advokatfuldmægtig hos nogle at de store som kammeradvokarten eller Jonas Bruun ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Roman Garcia

Alderen vil umiddelbart ikke være en ulempe. Den største udfordring vil ikke være alderen, men mere de karakterer, som er påkrævet for at få en stilling hos kammeradvokaten, Bech-Bruun og andre store advokatfirmaer.
Man er alligevel ca. 30 år på arbejdsmarkedet, så om man er 26 eller 28, når man begynder som advokatfuldmægtig har ikke den store betydning, og vil efter min vurdering ikke være afgørende for, om man opnår ansættelse.

Svar #2
29. april 2007 af kim19 (Slettet)

oka tak. Tror jeg vil vente et år med at starte så er jeg 24 når jeg starter om altså 29 når jeg er færdig..

Hvor svært er det a få de gode karakter, hvis man følger med og læser en del?

vil det så stadig være svært at få de gode karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Roman Garcia

At man læser hele pensum og følger med betyder det ikke, at man automatisk får en god karakter. Selvom man har læst det hele et par gange, vil det stadig være svært at få gode karakterer i en lang række fag. Det kan eksempelvis nævnes, at karaktergennemsnittet i formueret 2006 var på 5,5 og i familie- arveret var den på 5,9 og det er uden at indregne karakteren 00. Disse to eksaminer er placeret på første år i Århus. Dog er der også andre fag, hvor det er nemmere at få gode karakterer. Hvis man gerne vil arbejde hos Jonas Bruun, så er det en klar fordel, hvis man har et karaktergennemsnit på ca. 9 på ba-delen, og det vil for mange være svært at opnå selvom man læser alt og er 100% fokuseret på studiet. Jura er ikke ligesom gymnasiet. Det vil oftest være et krav, at man har læst det hele et par gange for overhovedet at bestå.
Grunden til at karaktererne spiller en rolle vedrørende ansættelsen er, at man primært foretager en grovsortering af ansøgerne på baggrund af karaktergennemsnittet. Det vil sige, at når man søger en eftertragtet stilling, så skal ens snit være godt, for at komme igennem grovsorteringen.

Det hele kommer naturligvis an på dit ambitionsniveau, men der er jo også mange andre og lidt mindre advokatfirmaer, hvor man også kan gøre karriere selvom man ikke er blandt de 5 % bedste af sin årgang.

Ovennævnte er naturligvis kun med udgangspunkt i jura ved Århus Universitet. Prøverne på første år på eksempelvis Københavns Universitet gives der generelt højere karakterer.

Jeg giver dig lige nole link (nedenfor), hvor du selv kan se karaktergennemsnittet for de enkelte fag (link nr. 1), og et link, hvor du kan se, hvor mange som eksempelvis har et karaktergennemsnit, som er inden for 8-8,9

http://www.jura.au.dk/eksamen/karakterstatistik/200701.pdf

http://www.samfundsvidenskab.au.dk/eksamen/dokumenter/statistik/soejle200701.pdf


Lige et spørgsmål. Planlægger du at læse i Århus, Odense, København eller i Aalborg?

Svar #4
02. maj 2007 af kim19 (Slettet)

Jeg skal læse i København.

Hvis det oftest vil være et krav, at man har læst det hele et par gange for overhovedet at bestå.

Hvordan eller hvem får så de gode karakter og kan blive ansat de gode steder?

skal man være super klog, eller bare pisse heldig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2007 af Roman Garcia

Som jeg nævnte, er det ikke alle eksaminer, der er lige krævende. Specielt i København vil dumpeprocenten ikke være så høj, som den er i Århus på første år. Bekymringerne for at dumpe er altså ikke så udtalte, når du begynder i KBH. Jeg ikke specielt meget til jura i København ud over de rygter man hører og de karakterstatistikker, man kan se. Derfor er det svært at sige noget konkret.

Med hensyn til de gode karakterer, så skal man selvfølgelig have læst grundigt. Ofte er det nødvendigt at læse pensum flere gange, men det kommer an på faget og instituttets/fakultetets tilrettelæggelse af faget. Derudover hjælper det jo også at være heldig. Specielt til de mundtlige eksaminer, er det en fordel at være lidt heldig. Der vil altid være emner, som man ikke vil op i, eller emner, hvor man er forholdsvis sikker på at klare sig godt. Dog kommer man noget længere med flid end med held.

Hvis du er meget ambitiøs og meget gerne vil have arbejde i et af de store advokatfirmaer, så er det også godt, hvis man udelukkende fokusere på karaktererne. Man kan eksempelvis lave noget foreningsarbejde på studiet eller have et relevant studiejob ved siden af studiet. Dette ser lidt bedre ud på CV'et. Karaktererne bliver jo ofte kun brugt til at frasortere. Det vil sige, hvis de har 100 ansøger, så tager de eksempelvis de 10 bedste til samtale. I disse situationer er det nemmest at bruge karaktererne til at grovsortere. Når man kommer til samtale, så betyder karaktererne mindre, da man jo ikke udelukkende bliver ansat på karaktererne, men derimod på den samlede pakke.

Svar #6
02. maj 2007 af kim19 (Slettet)

oka, mange tak for dine svar.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2007 af Roman Garcia

No problem.

Hvis du har nogle spørgsmål, skal du bare skrive.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af monti-ponti (Slettet)

jeg bliver 30, hvis jeg bliver færdig til tiden ;)

de fleste på min hold er omkrig 21-22..

uhh og skal til de dumme eksaminer Garcia snakker om.. i formueret og familie- og arveret :(((((((((

Svar #9
26. maj 2007 af kim19 (Slettet)

Du siger de fleste er 21-22 år på dit hold.

Er det ved start, så de fleste bliver færdig når de er 26-27 år??

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2007 af eksamenshaj (Slettet)

#0
Slap af, det med alderen betyder ingenting.

Nu til dags regner ingen firmaer med, at folk bliver hos dem på livstid, men man rykker rundt osv.
Desuden vil din uddannelse være frisk, så du kender den nyeste viden indenfor dit felt.

Hvis du skal gå og være bekymret over din alder, så tænk på dem som først er færdiguddannede som fyrreårige, de får jo også jobs.



Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juli 2007 af monti-ponti (Slettet)

#9

ved ikke men det er heller ikke sikker at jeg er færdig når jeg er 30 ;)
hvis jeg skulle få børn mens jeg læser så..

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. juli 2007 af Roman Garcia

#11
Er du kommet igennem første år, eller er der en eksamen, som du skal op til igen i august?

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. august 2011 af letsd (Slettet)

 nu er jeg så kommet ind på jura heldigvis, på århus uni.

er der nogle der ved hvornår jura studiet egentlig starter på århus? jeg kan simpelthen ikke finde det, har prøvet at finde det i 2 timer nu


Skriv et svar til: Jura hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.