Fysik
Forkert %
02. maj 2007 af
Sannaen (Slettet)
'Ny tråd oprettet her -grundet uklarheder i min sidste skrevne tekst'
Har fået et noget underligt resultat i min udregning af jernindholdet i ståluld.. Jeg har tjekket igennem flere gange.. Måske er jeg bare kørt blind i det.. Kan nogen af jer finde min fejl?
5:1
8H+ + 5 Fe2+ + MnO4- ? 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O
Equivalence punkt: 20½ mL
n = C * V
C (MnO4- ) = 0.0200 M V(MnO4- ) = 20½mL = 0.0205 L
n (MnO4- ) = 0.0200 M * 0.0205 L = 4.1 * 10-4 moles
n(Fe2+) = 5 * n (MnO4- ) = 5 * (4.1 * 10-4 moles) = 0.00205 moles
m = n * M
n(Fe2+) = 0.00205 moles M(Fe2+) = 55.85 g/mole
m(Fe2+) = 0.00205 moles * 55.85 g/mole = 0.1145 g
Jernindholdet i procent(Fe) = (massen af jern / massen af ståluld )*100%
Massen af jern(Fe) = 0.1145g
Massen af ståluld = 0.10g
Jerninholdet = (0.1145g/0.10g)*100% = 114.49%
Har fået et noget underligt resultat i min udregning af jernindholdet i ståluld.. Jeg har tjekket igennem flere gange.. Måske er jeg bare kørt blind i det.. Kan nogen af jer finde min fejl?
5:1
8H+ + 5 Fe2+ + MnO4- ? 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O
Equivalence punkt: 20½ mL
n = C * V
C (MnO4- ) = 0.0200 M V(MnO4- ) = 20½mL = 0.0205 L
n (MnO4- ) = 0.0200 M * 0.0205 L = 4.1 * 10-4 moles
n(Fe2+) = 5 * n (MnO4- ) = 5 * (4.1 * 10-4 moles) = 0.00205 moles
m = n * M
n(Fe2+) = 0.00205 moles M(Fe2+) = 55.85 g/mole
m(Fe2+) = 0.00205 moles * 55.85 g/mole = 0.1145 g
Jernindholdet i procent(Fe) = (massen af jern / massen af ståluld )*100%
Massen af jern(Fe) = 0.1145g
Massen af ståluld = 0.10g
Jerninholdet = (0.1145g/0.10g)*100% = 114.49%
Svar #1
02. maj 2007 af mathon
med oprindelse
i tråd
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=339205
i tråd
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=339205
Svar #2
02. maj 2007 af holretz (Slettet)
Sagen er jo, at alt ståluldet bliver omsat, hvorimod der bliver noget MnO4- tilovers...det er slet ikke så mystisk. Hvis du tager udgangspunkt i det, så kan du finde ud af hvor mange mol Mno4- der ikke blev omsat..
Svar #3
03. maj 2007 af Sannaen (Slettet)
Der ikke bliver omsat? Altså.. MnO4- er med i de 114 % eller hvordan?
Og i så fald hvordan udregnes det?
Og i så fald hvordan udregnes det?
Skriv et svar til: Forkert %
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
