Fysik

Gitter i vand

14. maj 2024 af lepidoptera - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet opgaven.

Kan ikke huske hvilke formler jeg skal bruge..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2024 af ringstedLC

a) Vinklen bestemmes med trigonometri (tangens) for retvinklede trekanter. Den ene katete er karrets bredde og den anden er den halve afstand mellem pletterne.

b) I gitterligningen isoleres d

c)

\begin{align*} \frac{n_v}{n_l}=\frac{n_v}{1}=n_v &= \frac{\lambda _l}{\lambda _v} \\\lambda_v &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2024 af ringstedLC

d)

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2024 af ringstedLC

d) Størst mulig orden bestemmes ved den størst mulige vinkel:

\begin{align*} \tan\bigl(\theta _\textup{maks}\bigr) \leq \frac{0.25\,\textup{m}}{0.35\,\textup{m}} \Rightarrow \theta _\textup{maks} &= \tan^{-1} \biggl(\frac{0.25}{0.35} \biggr) \\ d\cdot \sin\bigl(\theta _\textup{maks}\bigr) &= n _\textup{maks}\cdot \lambda_v\;,\;n_\textup{maks}\in\left \{ 1,2,3,... \right \} \\ n _\textup{maks} &\leq ... \end{align*}


Skriv et svar til: Gitter i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.