Kommentarer til Studieportalen.dk

Word-dokument!

10. juni 2007 af julle.p (Slettet)
Hvor er det dog irriterende at alt her inde kun findes som pdf filer!

Jeg oplever tit at man ikke kan kopiere det over i word - det bliver noget mærkeligt wulapyk..!

Dertil kan man så sige, at så kan du bare skrive din egen opgave eller lignende. Men til mit eget forsvar så har jeg aldrig kopieret en opgave. Jeg bruger det altid kun til insoiration (fin glorie, ikk). Men nu her til eksamenstiderne ville jeg da gerne nuppe andres super gode noter. Det er bare så sjællendt muligt! (vil jo gerne skrive den sammen med mine egne, så det hele er samlet).

Hvis det så kommer dertil hvor man siger, jamen Acrobat Reader er gratis, så kan alle jo være med... Helt ærligt. Hvor mange studerende har ikke Microsoft Word?!
Skulle det alligevel komme hertil, så kan man da bare ligge begge filer ind - så kan brugeren selv vælge hvilken han/hun vil hente!!

Det er virkelig en stor ulempe, og det er en skam at StudieNet.dk efterhånden er bukket under, ja man skulle betale, men det var word-dokumenter!!

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Hvad der er gratis skal man ikke klage over. Take it or leave it - ingen tvinger dig.

"Skulle det alligevel komme hertil, så kan man da bare ligge begge filer ind - så kan brugeren selv vælge hvilken han/hun vil hente!" - Så formoder jeg du som word-efterspørger vil være den første til at donere penge til den fordoblede serverplads det kræver?

Hvordan du ønsker at organiserer dine noter til eksamen skal jeg ikke kloge mig i, da det er op til dig hvordan det føles bedst, men er det så meget mere besværligt med en bunke med dine egne noter, og en bunke med studieportalens?

Brugbart svar (2)

Svar #2
10. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#0 Glem det med fordoblet serverplads. Det gik lidt hurtigt, og holder ikke :)

Svar #3
10. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Jeg skriver jo faktisk at jeg hellere vil betale for at få word dokumenter :)

Der er skam en mening med at skrive det hele sammen. Jeg kan sætte mit eget navn på og dermed må jeg tage det med ind som støtte. Det vil selvfølgelig være usmart at tage en hel mappe med ind, men et papir eller to med noter til det stykke man har fået er jo dejligt. Så er der mere tid til andet i forberedelsen.

Men jeg forstår heller ikke hvorfor, at der ikke kun bliver lagt .doc-filer ud. Jeg har svært ved at forestille mig nogen som ikke har word, og som studere... Pointen er, at jeg tror at MANGE flere vil få gavn at doc-filer end nogen har gavn af de irriterende pdf-filer :-/

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

det er imod sp.dk's regler se https://www.studieportalen.dk/Support/?id=2

Svar #5
10. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Det er muligt. Det har ikke så meget med regler at gøre. Det kan trods alt nemt laves om...

Brugbart svar (2)

Svar #6
10. juni 2007 af iB (Slettet)

#5
Reglerne er der for en grund! Mange udenforstående mener allerede, at det at ligge opgaver på nettet til inspiration grænser til snyd. Hvis så det i tillæg blev lagt i redigertbart format, ville det pludselig blive meget sværere at argumenter for, at det som lå her, kun var til inspiration.

Har du forresten også overvejet, at det som du her foreslår (word mod betaling), netop er formularen til Studienet, og det giver vel ikke mening at skifte til en formular, som har bevist den ikke holder?

Brugbart svar (2)

Svar #7
10. juni 2007 af siimba (Slettet)

På notenet.dk findes notater i word - ganske gratis..

Brugbart svar (2)

Svar #8
10. juni 2007 af Hindsborg (Slettet)

#6 enig.

Faktisk synes jeg det er nemmere overskueligt i pdf, format - men det er jeg måske alene om?

Brugbart svar (2)

Svar #9
10. juni 2007 af allan_sim

#3.
"Der er skam en mening med at skrive det hele sammen. Jeg kan sætte mit eget navn på og dermed må jeg tage det med ind som støtte."

Det må du skam i de fleste fag også gøre, selvom det ikke er egne noter (hvis det er stx/hf vi taler om). Det er en konsekvens af ændringen i eksamensbelendtgørelsen sidste år.

Brugbart svar (2)

Svar #10
10. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0,#3:
1) Eftersom siden er gratis, synes jeg ikke man kan tillade sig at brokke sig over sådan noget. Hvis du er utilfreds, kan du jo bare holde dig fra siden!

2) Jeg har ingen Microsoftprodukter, endsige Word, eller OpenOffice.org for den sags skyld -- hvad skulle jeg dog med sådan noget hø?

3) Pointen er, at man netop ikke bare skal kunne kopiere andres opgaver, så PDF-filer er en ganske god løsning!

Svar #11
10. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Jeres pointer med at man ikke kan kopiere pdf filer er noget i åbenbart bilder jer ind. Det holder ikke.

De flest kan uden videre kopieres - simpel copy-paste. Dog er der nogen som ikke kan, derfor denne tråd...

Og hvis man endelig vil snyde og kopiere det hele og aflevere det sådan og man samtidig er uheldig at man ikke kan kopiere fra pdf-filen findes der programmer til dette formål. Det gør bare processen lidt mere besværlig, og efter min erfaring skal man bruge betalingsprogrammerne før man får et ordenligt resultat... Men dem der vil snyde kan selvefølgelig... Det hindre et pdf-format ikke...

Og det med at tage en note som ikke er min egen med ind til eksamen.. Det er sikkert tilladt, men jeg har på fornemmelsen at censor vil tænker sit når han ser mit fine papir hvor der står STUDIEPORTALEN på. Jeg vil ikke mene det tæller positivt...

Svar #12
10. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Og jeg sagde jo heller ikke at man så skulle til at betale for at bruge SP. Jeg sagde bare at JEG hellere ville betale for word end gratis pdf... Dette set i forlængelse af #1: "Så formoder jeg du som word-efterspørger vil være den første til at donere penge til den fordoblede serverplads det kræver?"

Brugbart svar (2)

Svar #13
11. juni 2007 af hiat (Slettet)

Som du selv skriver, du kan få programmer, der omsætter pdf-filer til doc-filer. Den gennemsnitlige bruger ved det ikke, derfor må brugere gøre en ekstra indsats at gøre noget ved det. Når det er sagt, så er det som regel kun dokumenter med formler o.l., der ikke kan kopieres over i et Word-dokument, tekst bliver fint (med lidt formatering).

Som allan_sim siger, så er det fuldt ud lovligt at tage andres noter med til eksamen. Din censor/lærer ser aldrig dine noter, eftersom du jo skriver nye noter i forberedelseslokalet (jeg ved ikke, om du må tage noter hjemmefra med ind i eksamenslokalet. Lige meget hvad, så er det en dårlig ide, da man ikke kan lade være med at kigge på dem).

Derudover skal du tænke på, at der ikke kun ligger noter på SP. Størstedelen er opgaver. Det er kun i eksamenstiden, at noterne bliver efterspurgt. At have doc-filer på siden vil være for let for den svage elev, og selvom SP ikke bifalder snyd. Det gør studienet i øvrigt heller ikke, men det stopper dem jo ikke. En ting er den officielle holdning, en anden ting er, hvordan opgavedelingen foregår og hvor let kopiering er tilgængeligt.

PDF/doc har ikke noget at gøre med serverplads, det rettede Vange også. doc-filer fylder typisk mindre end pdf. PDF er desuden også standard for dokumenter, da det ikke kræver et kommercielt produkt.

PDF vs. doc har været oppe et par gange. SP har ikke gjort tegn på, at de vil ændre det. Og det er imod hele tanken bag SP, at man betaler for deres produkter. I sidste ende skal du nok være glad for, at et koncept som SP overhovedet eksisterer (især foraet, dog). Du kan få doc-filer på studienet, dog mod betaling, men det er du vel villig til.
Du får, hvad du betaler for! (undtagen på studienet, hvor de godtager alle opgaver, deriblandt mange, der er nakket fra SP)

Brugbart svar (2)

Svar #14
11. juni 2007 af hiat (Slettet)

Hoho, så bliver jeg også nødt til at rette mig selv mht. pdf/doc og serverplads. Bare ignorér næstsidste afsnit, jeg læste ikke grundigt nok.

Brugbart svar (2)

Svar #15
11. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hvorfor låses PDF-dokumenterne her på siden ikke? De er jo kun til inspiration, og når det i #9 gælder, kan jeg slet ikke se nogen grund til, at det skulle være muligt at copy/paste fra PDF-dokumenterne.

Brugbart svar (2)

Svar #16
12. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

#15 - det skulle der da ikke være noget i vejen for, udover at f.eks. jeg ikke ved hvordan man gør det. Kræver det ikke et betalingsprogram??

Brugbart svar (2)

Svar #17
12. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#15+16
Inden jeg skiftede helt til mac, havde jeg først arbejdet med de gratis pdf printersoftware, og kan ikke huske, at de skulle kunne låse dokumenterne. Det kunne Adobe Acrobat Pro dog, men det koster også på den anden side af kr. 5000,- mener jeg.

Låses dokumenterne er der også større krav til browser og pdf reader softwaren. Hvis du skal låse den så man ikke kan kopiere tekst, mener jeg det kræver IE 6 og adobe reader 7, for at den kan understøtte den begrænsning.

Brugbart svar (2)

Svar #18
12. juni 2007 af Riemann

Som det også skrives i #13 er pdf standard for visning af dokumenter. Det ville være absurd at uploade doc-filer på studieportalen, som kun kan læses ordentligt, hvis man installerer dyre kommercielle programmer på sin computer.

Skriv et svar til: Word-dokument!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.