Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
markedsføringsbidrag??
10. juni 2007 af
Line- (Slettet)
Jeg er igang med at lave en opgave, hvor jeg skal have en reklame ind i et budget. Det er et allerede lavet en resultatopgørelse fra virksomheden, men jeg er i tvivl hvordan jeg skal få markedsføringsomkostningerne ind i resultatopgørelsen.??
Markedsføringsomkostningerne er: 672.000 kr !!
jeg vil gerne have det sådan:
omsætning
- variable omkostninger
=dæknings bidrag
- markedsføringsomkostningerne
= markedsføringsbidraget
- kapacitetesomkostninger
= resultat
og her er resultatopgørelsen fra virksomheden:
Resultatopgørelse
Bruttofortjeneste 55.091
Ditributionsomkostniger 25.108
Administrative omkostninger 11.511
Resultat af primær drift 18472
finansielle indtægter 947
finansielle udgifter (966)
Resultat afør skat af kapitalinteresse
i tilknyttet virksomhed -
finansiering i alt (19)
Ordinært resultat før skat 18.453
Skat af årets resultat 5.534
Ordinært resultat efter skat 12.918
Minoritetsaktionærers andel af årets resultat 511
Årets resultat 13.429
nogen der kan hjælpe??
Markedsføringsomkostningerne er: 672.000 kr !!
jeg vil gerne have det sådan:
omsætning
- variable omkostninger
=dæknings bidrag
- markedsføringsomkostningerne
= markedsføringsbidraget
- kapacitetesomkostninger
= resultat
og her er resultatopgørelsen fra virksomheden:
Resultatopgørelse
Bruttofortjeneste 55.091
Ditributionsomkostniger 25.108
Administrative omkostninger 11.511
Resultat af primær drift 18472
finansielle indtægter 947
finansielle udgifter (966)
Resultat afør skat af kapitalinteresse
i tilknyttet virksomhed -
finansiering i alt (19)
Ordinært resultat før skat 18.453
Skat af årets resultat 5.534
Ordinært resultat efter skat 12.918
Minoritetsaktionærers andel af årets resultat 511
Årets resultat 13.429
nogen der kan hjælpe??
Svar #1
05. juli 2007 af Sekstanten (Slettet)
Du skal blot indarbejde evt. markedsføringsomkostninger under den relevante post i den funktionsopdelt resultatopgørelse (som der er tale om her) og derved se bort fra at stille det op i en bidragsform, som du egentlig helst vil.
Dvs., at markedsføring på de 672 lægges ind under distributionsomkostningerne, som indeholder alle salgsfremmende omkostninger. Sum-posterne i resultatopgørelsen ændrer sig derefter successivt nedad med 672 således at årets resultat ender på 12.757.
Dvs., at markedsføring på de 672 lægges ind under distributionsomkostningerne, som indeholder alle salgsfremmende omkostninger. Sum-posterne i resultatopgørelsen ændrer sig derefter successivt nedad med 672 således at årets resultat ender på 12.757.
Skriv et svar til: markedsføringsbidrag??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
