Matematik
Haster; potensudvikling
14. juni 2007 af
CCA1314 (Slettet)
Hej,
Jeg forstår ikke hvor q kommer fra i mit bevis;
Sætningen lyder= f(x)=b*x^a <=> ret linie på dob.log.papir
....
log(f(x))=a*log(x)+log(b)
bliver til
Log(f(x)) = a*log(x)+q
Hvis nogen kan hjælpe?? Ville være super!!
Jeg forstår ikke hvor q kommer fra i mit bevis;
Sætningen lyder= f(x)=b*x^a <=> ret linie på dob.log.papir
....
log(f(x))=a*log(x)+log(b)
bliver til
Log(f(x)) = a*log(x)+q
Hvis nogen kan hjælpe?? Ville være super!!
Svar #1
14. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Er q ikke bare en omskrivning af log(b)? Sådan så den er på formen f(x)=ax+b? Altså så q beskriver skæringen på y-aksen
Svar #2
14. juni 2007 af CCA1314 (Slettet)
Det kan godt være, altså så står der,
antag at Log(f(x)) = a*log(x)+q
q=(0) => b = 1
f(1)=b*1^a
f(1)=b*1=b
Så det er vel en omskrivning? er bare i tvivl om hvordan jeg skal forklare det til censor o lærer :)
antag at Log(f(x)) = a*log(x)+q
q=(0) => b = 1
f(1)=b*1^a
f(1)=b*1=b
Så det er vel en omskrivning? er bare i tvivl om hvordan jeg skal forklare det til censor o lærer :)
Skriv et svar til: Haster; potensudvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
