Fransk

eksamen fsa

15. juni 2007 af semsem (Slettet)
Skal op til fransk mundtlig eksamen om nogle dage.
er der evt. nogen der har gode råd.



Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2007 af gymelev99 (Slettet)

Nye reform: Sæt dine noter i orden INDEN du trækker din 24 timers forberedelse. Udover det behøver efter min mening slet ikke at læse. Dog er det vigtigt at snakke fransk til alt og alle tiden op til (gerne en uge eller to før)

Når du trækker din 24 timers tekst ved du præcis hvor de noter til det eksakte emne er, og du kan da først lave en præsentation, genfortælling, evt. personarakterstik, hvad du synes (A mon avis...), grav evt. lidt i teksten og analyser en smule og til sidst perspetivering, hvor du trækker de ting ind du har læst/set som er under samme emne.

Skriv evt. de ord ned, som du ikke kan, der har med teksten at gøre, da du højest sandsynligt skal bruge dem, når din lærer spørger ind til teksten.

LÆR DET HELE UDENAD!



Til forberedelse (30 min):
Husk et ur (jeg havde ikke et ur, og det var MEGET træls)

Skriv hjemmefra nogle gloser op til billedet, så du ved hvordan man siger foran, bagved, til højre, til venstre osv.

Arbejd først med den franse tekst (læs dn igennem til at starte med og streg de ord under du ike forstår)
Find derefter det vigtigste indhold i teksten, så du kan gefortælle den på dansk. (brug max 20 min)

Skriv stikord ned til billedet så du ved hvad du kan komme ind på og slå de ord op du ikke kan. Lad være med at skrive eksakte sætninger, det tager for lang tid, og du kan alligevel ikke huske dem.

Har du mere tid herefter, gå tilbage til teksten og slå de sidste ord op, prøv at gefortælle den for dig selv.


Til Eksamintaion:
Lad være med at snake for hurtigt. En jeg kender, der rigtigt er til et 12-tal fik "kun" 7 da han snakkede alt for hurtigt.

Udtal ordene overdrevet - det gør franskmændene.


Disse ting hjalp mig til at få 7 selvom jeg nok rigtigt MAX er til et 4-tal, en af mine veninder brugte samme metode og fik 10, selvom hun også fik 4 i års.. - Så bare klø på :)


Svar #2
16. juni 2007 af semsem (Slettet)

#2

Problemet er bare at jeg skal op til farnsk mundtlig, hvor man skal fortælle om sin selvvælgte emne også skal man trække et spørgsmål, og besvare den uden forberedelses tid. man har 8 min. til at tale om spørsmålet og 5 min. til sin selvvælgte emne.

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2007 af gymelev99 (Slettet)

Ahh, okay.. Det er jo lidt anderledes end mit..
Men det jeg kan foreslå er at skrive nogle gode ord ned på fransk og på dansk, så du lige kan kigge ned på de ark hvis du mangler et ord i din sætning :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2007 af Pierre (Slettet)

Du bør først og fremmest forberede og træne dit selvvalgte emne, således at du kan tale mindst fem minutter ud fra din disposition uden afbrydelse./Anvend ur i din forberedelse.

Derfter bør du forberede emnerne, som I har arbejdet med på klassen i løbet af året, ved at gøre dig parat til at fortælle om dem enkeltvis. For eksempel, trækker du et spørgsmål vedrørende rejser eller fritid, så må du være klar til at sige noget om det ud fra dit eget synspunkt og dine egne oplevelser. Når du har trukket spørgsmålet, har du ordet, og så er det vigtigt at du kan formulere noget selvstændigt inden læreren stiller spørgsmål.

Generelt gælder det og at fortælle og besvare spørgsmål på fransk for at vise at du kan en mængde begreber og vendinger.Du kan sikkert med fordel vælge at forberede dig med en klassekammer.

Amitiés
Pierre

Svar #5
17. juni 2007 af semsem (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: eksamen fsa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.