Religion
kristendommen
17. juni 2007 af
H03 (Slettet)
Hvad er en pagt og hvordan bliver pagtsbegrebet brug i hhv. GT og NT???
Svar #1
17. juni 2007 af Occulta (Slettet)
Pagt = aftale.
I GT: Gud lover at passe på jøderne som sit udvalgte folk til gengæld for at de skal være lydige over for ham.
I NT: Jesus tager alles synder på sig og lider uskyldigt på korset, så enhver, der tror på ham, kan få "syndernes forladelse" - blive frelst.
I GT: Gud lover at passe på jøderne som sit udvalgte folk til gengæld for at de skal være lydige over for ham.
I NT: Jesus tager alles synder på sig og lider uskyldigt på korset, så enhver, der tror på ham, kan få "syndernes forladelse" - blive frelst.
Svar #2
19. juni 2007 af Kirsten123 (Slettet)
I det gamle testamente indgør følgende mænd en pagt med gud:
Adam - han bryder pagten i guds have
Noah - han holder pagten med Gud, syndfloden (noahs ark)
Jakob - holder pagten, hans drøm
Abraham - han holder pagten, alle mænd skal omskæres på deres 8. dag. Abrahams slægt = guds folk, hans udvalgte.
Håber det hjalp lidt!
Adam - han bryder pagten i guds have
Noah - han holder pagten med Gud, syndfloden (noahs ark)
Jakob - holder pagten, hans drøm
Abraham - han holder pagten, alle mænd skal omskæres på deres 8. dag. Abrahams slægt = guds folk, hans udvalgte.
Håber det hjalp lidt!
Skriv et svar til: kristendommen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
