Religion

buddhismen

22. juni 2007 af LarsUlri (Slettet)
Nogen der kan fortælle mig hvem/hvad bodhisattvaerne var?

Derudver hvad Tulku'er er? Og Dualitet?

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2007 af PinQoo (Slettet)

prøv google

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juni 2007 af Pjattebobber (Slettet)

Hey Esther
Boddhisatva er den vordende Buddha - altså det er betegenelsen for ham inden han bliver Buddha.

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2007 af Sandra123456789 (Slettet)

en tulku er en der er blevet genfødt og som de "vise mænd2 har fået af vide hvor tulkuen reinkarnation finder sted. derefter afholder disse "vise mænd" en form for samling sted hvor alle børn efter to år (for en reinkarnation tager 2 år) skal udvælge de ting som den tidligere bodishattva kunne lide. det barn der har flest rigtige er den reinkarnerede og er derfor en tulku...

jeg tror nok det er rigtigt...

dualitet er en todelt verden eks. den jordiske og det overnaturlige... eks. kristendommen og islam er dualistisk tro...

Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2007 af Sandra123456789 (Slettet)

vent det her er mere rigtigt...

boddhisattva= en bevidst inkarnerede lamaer eller tulkuer, der hjælper msk. til nirvanna. det andet er bare måden man finder den inkarnerede...

dualitet= er det samme som jeg skrev før men indenfor budhismen gælder det at nå oplysningens tilstand af ikke dualitet dvs. ingen to delt verden. derfor lader de sig genføde af kærlighed og hjælpe andre til denne oplysnings tilstand. msk. på jorden lever i illusionernes verden.

håber at det her kan hjælpe...

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juni 2007 af Sandra123456789 (Slettet)

tulku= bevidst genfødsel. har en klar visdom og rene bevidsthed selv kontrollere sin karma og fremsyn og derfor også den 49dage lange mellemperiode inden det næste lliv. han vælger selv bevidst sin næste inkarnation. der findes mange lamaer men få tulkuer. eks. d. 14 Dalai Lama....

Skriv et svar til: buddhismen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.