Religion
Dk-sekulariseret?
22. juni 2007 af
chickyfreaky (Slettet)
jeg sidder lige og læser op til religion og kommer så til diskussion med min mor om sekularisering. Altså Da Muhammed kommer til Medina begynder han netop at praktisere det religiøstdominerede, eller ikke-sekulariserede samfund,Idet han begyndte at blande Gud ind i hvorvidt konen skulle ære sin mand osv.(altså pga Gud siger det). Dette slags samfund har de stadig i mange af landene i østen, ligesom de kan dømmes med fysisk/psykisk straf for at gå imod et religiøst grundprincip(f.eks. at blive skilt- som er en skam)
Men hvordan så med Danmark- vil i mene det er et sekulariseret samfund? Mange betragter det sådan, men idet vi betaler kirkeskat bliver stat og religion jo netop blandet sammen! Og hvornår skal man skelne mellem 'normer' og samfund? Altså det er en norm i samfundet at blive gift i kirke(for nogen)= igen er samfund(normen i samfundet) og religion blandet sammen?
Omvendt dømmer vi i retssystemet jo ikke efter vores religiøse baggrund(jo okay du må ikke slå ihjel, men det er jo ligeså meget af praktiske grunde, ligesom at flerkoneri er forbudt)= DK sekulariseret?
Jeg er lidt forvirret, er der nogen der kan give andre eksempler på hvordan DK kan ses som sekulariseret/religiøst domineret samfund-?
Men hvordan så med Danmark- vil i mene det er et sekulariseret samfund? Mange betragter det sådan, men idet vi betaler kirkeskat bliver stat og religion jo netop blandet sammen! Og hvornår skal man skelne mellem 'normer' og samfund? Altså det er en norm i samfundet at blive gift i kirke(for nogen)= igen er samfund(normen i samfundet) og religion blandet sammen?
Omvendt dømmer vi i retssystemet jo ikke efter vores religiøse baggrund(jo okay du må ikke slå ihjel, men det er jo ligeså meget af praktiske grunde, ligesom at flerkoneri er forbudt)= DK sekulariseret?
Jeg er lidt forvirret, er der nogen der kan give andre eksempler på hvordan DK kan ses som sekulariseret/religiøst domineret samfund-?
Svar #1
21. august 2007 af lålålå (Slettet)
for det første har vi religionsfrihed!
samfundsmessigt set kan man måske sige at kongehuset er kristent? det er måske lidt søgt.
samfundsmessigt set kan man måske sige at kongehuset er kristent? det er måske lidt søgt.
Skriv et svar til: Dk-sekulariseret?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
