Oldtidskundskab

Hvad der sker efter Iliaden

23. juni 2007 af MiaMette (Slettet)
Iliaden slutter som bekendt med Hektors død og udleveringen af hans lig til Kong Priamos.

I hvilke værker hører man den berømte historie om den Trojanske Hest og Troja fald?
Og hvor hører man om Achilleus' død?

Er det i Odysseen?

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Ja kunne jeg også godt tænke mig at vide, for i Iliaden får man jo at vide at Achilleus snart skal dø, og det bliver hans skæbne

Svar #2
23. juni 2007 af MiaMette (Slettet)

#1 I hvilken sang får man det at vide (evt. også linje?)


I Æneiden af Vergil får man i hvert fald Trojas fald at vide, men Æneiden er jo skrevet i romertiden... er der ikke nogen oldgræske kilder, der beretter noget?

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2007 af bencke (Slettet)

Efter den trojanske krig vender sejrsherrerne tilbage til deres respektive hjemlande, herfra er Odysseus' hjemrejse især velkendt. Mange af de græske konger vender dog, på trods af sejren, aldrig hjem, eller først efter mange år.
Kong Aias, eller "vilde Aias" vender aldrig hjem. Han voldtager Kassandra i Apollons tempel og for den synd sænker de hans skib.
Agamemnon bliver dræbt af sin kone Klytaimnestra og hendes elsker Agamemnons fætter Aigithos.
Odysseus tager 10 år om at komme hjem, af 2 grunde. Den ene var at han vækkede Poseidons vrede pga. hans rolle i Trojas nederlag og den anden grund var at han blindede Poseidons søn, kyklopen Polyfem. Derfor flakkede han rundt på de græske have i 10 år og kommer rundt til guden Aiolos' hjem, til underverdenen, til troldkvinden Kirke, til Telepylos hvor han mister alle sine skibe på nær ét. Han møder Skylla og Karybdis, Sirenerne, guden Helios' døtre og nymfen Kalypso der holder ham som elsker i syv år og kun på Zeus' foranledning lader han ham gå. Til sidst kommer han dog hjem og genforenes med sin søn Telemakos og hans tro hustro Penelope under dramatiske forhold. Der står intet beskrevet om Achilleus' død i Iliaden, men hans skæbne er dog beskrevet.

Skriv et svar til: Hvad der sker efter Iliaden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.