Studievejledning

Help!

23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)
Hvis man nu dumper i fx fysik B og så får topkarakter i kemi A og matematik A og får fx et snit på måske 9, 10 eller over kan man så godt komme ind på medicin-studiet (altså slem om man ikke har fået en god karakter i fysik).

Og ved i hvad de mon vil sige til at man måske har dumpet i fysik?

Nogen der kan svare på det?

Svar #1
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

Trykfejl
* slem om = selv om

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Hvis fysik er et specielt adgangskrav, skal du bestå faget for at blive optage. Det kan du læse på ug.dk http://ug.dk

Hvis du blot skal have eks. Kemi A og et gennemsnit på 8, kan du godt komme ind selvom du er dumpet i fysik.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

"Specifikke adgangskrav er matematik og fysik på B-niveau og kemi på C-niveau." - citeret fra ug: http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-sundmedicin

Du kan altså ikke komme ind hvis du dumper fysik b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Men du kan jo tage fysik som suppleringsfag efter gymnasiet, og bestå det med minimum 8 i snit der.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2007 af Diirtsa (Slettet)

Ja, mener bare at man skal have et snit på 8 i de 3 fag for at komme ind :)
Så hvis du har fået et 9 og 10 tal, så må det være nok hvis du har fået 5 i fysik :)

Svar #6
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

på ug.dk står det her:
Søger du i kvote 1, skal dit gennemsnit i disse fag( fysik B , kemi B og matematik A) være på mindst 6,0 efter 7-trinsskalaen.

Hvad mener de med det? Vil det så sige at man godt kan dumpe i et af disse tre fag. - bare at gennemsnittet i disse 3 fag er på mindst 6,0?

Adgangskravet er fysik B , kemi B og matematik A

???

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

Jeg vil også sige at det kræves at man har bestået de tre fag. så et minimun på 6 i fysik er vel nødvendigt. men udover adgangskravene er der selvfølgelig også adgangskvotienten man lige skal ind over.

Svar #8
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

Hvad vil det sige at man kan tage fysik som suppleringsfag efter gymnasiet? og hvordan kan det hjælpe?


Svar #9
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

Help?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Du skal opfylde både:

- Bestået matematik b, fysik b og kemi c.
- Have et gennemsnit på mindst 6,0 (ny) af matematik b, fysik b og kemi c.

Svar #11
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

dvs. tilsammen skal det være på min. 6,0? (altså kemi + fysik + matematik = min. 6.0)?

Plejer man ikke at tælle årskarakteren med? altså i det enkelte fag?

Svar #12
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Nu ved jeg ikke om du mener den ny eller den gamle karakterskala.

Hvis du har fået 4 til eksamen og 0 i årskarakter, så har du bestået faget, idet:

(4 + 0)/2 = 2
(vægtet som et c-niveau fag)

Du skal have bestået både matematik, fysik og kemi på de respektive niveauer, dvs. gennemsnittet mellem fagets karakterer skal være over eller lig 2.0 i disse fag.


Svar #14
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

okay

jeg har fået 10 i både skr. og mundt (årskarakter) men er virkelig bange for at jeg dumper til fysikeksamen.

men da jeg nu har to 10talller så kan jeg da vel ikke dumpe? eller kan jeg?

har fysik på B

Nogen der kan svare på det?

Svar #15
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

?

Svar #16
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

?

Svar #17
23. juni 2007 af Mango14 (Slettet)

Er der virkelig ingen der kan hjælpe mig:(

Skriv et svar til: Help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.