Religion
Grundbegreber
24. juni 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey..
Hvilke grundbegreber forudsætter det at man skal kunne i disse 4 religioner, for at få en god karakter (9,10,11,13):
Kristendom
Buddisme
Humanisme
Mange Tak ! og også islam.
Hvilke grundbegreber forudsætter det at man skal kunne i disse 4 religioner, for at få en god karakter (9,10,11,13):
Kristendom
Buddisme
Humanisme
Mange Tak ! og også islam.
Svar #1
24. juni 2007 af MutacH (Slettet)
Kristendom:
lignelser
tro!
sindelagsetik
messiashemmeligheden (MK)
overgangs "syndefald" (MK - Jesu tager ud 40dage i ørkenen, for at gennemgå en overgang / ny status fra normal tømrer til Guds søn)
Apostelens gerninger
bespisningsunder
Stridssamtale
Menneskesøn
tese/antitese
apocryfe evangelier
Kanoniserede evangelier
Synoptiske evangelier
belæring
(det var dem jeg ka huske i kristendom, som man ska komme ind på)
lignelser
tro!
sindelagsetik
messiashemmeligheden (MK)
overgangs "syndefald" (MK - Jesu tager ud 40dage i ørkenen, for at gennemgå en overgang / ny status fra normal tømrer til Guds søn)
Apostelens gerninger
bespisningsunder
Stridssamtale
Menneskesøn
tese/antitese
apocryfe evangelier
Kanoniserede evangelier
Synoptiske evangelier
belæring
(det var dem jeg ka huske i kristendom, som man ska komme ind på)
Svar #3
17. november 2007 af pedersen9510 (Slettet)
Kristendom:
Gud=helligånd og Jesus. Gud er 3 skikkelser=treenighed dvs. gud er fader,søn og helligånden
jesus dør= arvesynden væk for alt menneske.
nadvor= jesus' sidste måltid med sine disciple
næste kærlighedsbudet. Du skal elske din næste som dig selv. altså alle
dobbelt kærlighedsbud. du skal elske din herre(gud) af hele dit hjerte og din næste som dig selv.
Islam:
de 5 søjler.
-Trosbekendelsen(shahada)
-Bønnen(salah)
-Fasten(sawm)
-almissen(zakat)
-valfarten(hadj)
-(hellig krig)(jihad)
Gud=helligånd og Jesus. Gud er 3 skikkelser=treenighed dvs. gud er fader,søn og helligånden
jesus dør= arvesynden væk for alt menneske.
nadvor= jesus' sidste måltid med sine disciple
næste kærlighedsbudet. Du skal elske din næste som dig selv. altså alle
dobbelt kærlighedsbud. du skal elske din herre(gud) af hele dit hjerte og din næste som dig selv.
Islam:
de 5 søjler.
-Trosbekendelsen(shahada)
-Bønnen(salah)
-Fasten(sawm)
-almissen(zakat)
-valfarten(hadj)
-(hellig krig)(jihad)
Skriv et svar til: Grundbegreber
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
