Studievejledning

HA (jur) og mat

02. august 2007 af cdc (Slettet)
hej, jeg har netop fået brev om at jeg er blevet optaget på ha (jur) (fra en standby-plads), det var ikke min første prioritet og derfor har jeg ikke undersøgt uddannelsen så meget (som jeg måske burde.. )

synes den lyder ret spændende men er lidt nervøs for hvor god man skal være til matematik (og hvad slags). Er nemlig rimelig ok til statestik, og "regning" men ikke så god til meget af det andet (beviser, algebra, diff. osv.) jeg havde i gym på mat b-niveau.

Er der nogle der har erfaringer eller ved noget ? :)

MVH

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. august 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Se mit indlæg "Besked til de unge".

Svar #2
02. august 2007 af cdc (Slettet)

Jeg skal jo ikke læse matematik på universitet så hvad relevans ar dit indlæg?

Iøvrigt skal det også siges at jeg var meget glad for erhvervsøkonomi som valgfag i gym (men var jo godtnok kun på c-niveau)

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. august 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Hvis du slet ikke har haft matematik på A - niveau er du jo heller ikke nået langt. Hvad fik du i karakter?

Svar #4
02. august 2007 af cdc (Slettet)

Har ihvertfald læst nok af det, til ikke at spilde mere tid på dig..

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. august 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Det er så en anden måde at sige: "Jeg fik en karakter, jeg ikke vil fremhæve". :)

Brugbart svar (1)

Svar #6
02. august 2007 af JoachimM (Slettet)

0>

Jeg tror ikke du skal bekymre dig alt for meget . Du kommer til at have mikroøkonomi/makroøkonomi og finans, men det er relativt nemt ifht. stoffet man beskæftiger sig med på matb/a niveau i gymnasiet.

Og Daniel> Tag dig sammen.

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. august 2007 af bent_123 (Slettet)

cdc-> Jeg ved at CBS, hvis det er der du er kommet ind, tilbyder nogle såkaldte kursuser, så du kan opfølge eller helt starte forfra med det matematik du skal bruge til de enkelte fag.

Må jeg benytte lejligheden til at spørge dig om noget andet, for jeg har nemlig fået standbyplads til Ha-Almen på CBS i københavn. Ved du om man skal bekræfte sin standby plads ? - for har stadig ikke fået tilbudt en plads endnu, snøft:(

Svar #8
02. august 2007 af cdc (Slettet)

bent_123/JoachimM : Ok det beroliger mig en del, at det ikke skulle være så svært (og at der hvis der blev behov for det er hælp at hente)


bent_123: Jeg fik et brev den 28 om at jeg stod på standby, og fik så igår et dateret den 31 juli om at jeg var optaget, (og havde ikke gjort noget der med at tilmelde så det tror jeg sker automatisk når der bliver plads på studiet).

Men mener der stod i mit at der var indtil 1. september man kunne få tilbudt, så der er tid nu :).

Og yep det er cbs.

Brugbart svar (1)

Svar #9
02. august 2007 af Anjavh2 (Slettet)

Hejsa

Jeg læser HA(jur) på ASB. Jeg kom med matematik fra HF på B-niveau (med resultatet 13/11) og jeg synes ikke at matematikken var vanvittig svær, - omvendt er det jo heller ikke en gåtur i skoven, så at sige.

Vi beskæftigede os med differentation., integration, - og meget af det vi var igennem i løbet af året er en videreudvikling på det man havde med i bagagen. Selve prøven på ASB er en standard prøve forstået på den måde at man ikke skal redegøre for beviser, men blot regne (og evt. argumentere en smule). Hvis du i forvejen har lidt svært ved differentation bliver det naturligvis lidt sværere (jeg elskede det på HF, og trak det også til den mundlige eksamen), men stadig overkommelig.

Til eksamen kan jeg huske at jeg brugte de første 5 minutter på at sidde og halv-panikke fordi jeg synes prøven var ond, men da jeg så tog mig sammen var det ikke så slemt alligevel. Gennemsnittet var på 6,6 så der er jo givetvis nogen der har haft svært ved det.

Alt det sagt, så er matematik på HA(jur) (i hvert fald på ASB), blot et nyttig værktøjsfag, der tæller begrænset på gennemsnittet (5 ects point ud af et årsværk på 60 ects).

Du kan evt. undersøge hvorvidt der er brush-up kurser i matematik på studiet (i august), - det kan godt være en stor hjælp fordi undervisningen er mere personlig end det er med forelæsninger.

Men alt i alt: Lad ikke matematikken skræmme dig væk, jeg synes selv (naturligvis) at det er et utroligt spændende studie (med undtagelse af forvaltningsretten).

Mvh
Anja

Brugbart svar (1)

Svar #10
02. august 2007 af Anjavh2 (Slettet)

Til svar #5: Det er godt nok arrogant at tolke svaret på den måde. Personligt gad jeg bestemt heller ikke beskæftige mig med dig med den latterligt snobbede holdning du udviser i det indlæg du henviser til i #2.

Heldigvis er livet så meget mere end matematik og studium! :o)

Brugbart svar (1)

Svar #11
02. august 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#Enig i #9. Jeg havde også rimelig nemt ved matematiken på HA(jur.) på ASB, selvom matematik ikke er min stærkeste side, men igen var jeg godt med i differentiationen, som på ASB fylder næsten hele pensum (hvis vi tager integration herunder). Om ikke andet er matemaitk et halvårligt redskabsfag på HA(jur.), så skulle du ikke få den højeste karakter i det fag, har det ikke den store betydning. Desuden bliver dit første års gennemsnit ikke regnet sammen med 2. og 3. års snit, hvis forholdende på CBS altså er som på ASB (kender ikke til det på CBS).

Brugbart svar (1)

Svar #12
03. august 2007 af Roman Garcia

Det er måske et dumt spørgsmål, men er der noget matematik, som er svært på handelshøjskolen??? Hvis man vil have den rigtig besværlige matematik skal man så ikke på uni (på selve matematik-studiet eller måske på økonomi)??

Brugbart svar (1)

Svar #13
03. august 2007 af JoachimM (Slettet)

Så vidt jeg har hørt kan matematikken godt blive en smule grum på HA(mat). Ellers så bliver det vel aldrig lige så svært rent matematisk som det gør på mat-linier på uni

Skriv et svar til: HA (jur) og mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.