Andre fag
matematikhjælp
09. maj 2004 af
cs (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?
Et poupulært spil i England er Crown and Anchor, til spillet anvendes tre terninger som alle er mærket med de samme tegn. Spar, hjerter, ruder, klør, krone og anker.
En spill sætter en krone på et af de seks tegn, og der kastes en gang med de tre terninger. Hvis ingen af terningerne viser det pågældende tegn, mister spilleren sin indsats, og hans gevinst bliver sat til -1 kr. I modsat fald får han sin indsats tilbage og få desuden gevinsten 1, 2 ell. 3 kr svarende til, hvor mange af terningerne der viser det pågældende tegn.
med X betegnes den stokastiske variabel, der angiver spillerens gevinst.
1) Angiv sandsynlighedsfordelingen for X.
2) Bestem middelværdi og spredning for X.
På forhånd tak!
Et poupulært spil i England er Crown and Anchor, til spillet anvendes tre terninger som alle er mærket med de samme tegn. Spar, hjerter, ruder, klør, krone og anker.
En spill sætter en krone på et af de seks tegn, og der kastes en gang med de tre terninger. Hvis ingen af terningerne viser det pågældende tegn, mister spilleren sin indsats, og hans gevinst bliver sat til -1 kr. I modsat fald får han sin indsats tilbage og få desuden gevinsten 1, 2 ell. 3 kr svarende til, hvor mange af terningerne der viser det pågældende tegn.
med X betegnes den stokastiske variabel, der angiver spillerens gevinst.
1) Angiv sandsynlighedsfordelingen for X.
2) Bestem middelværdi og spredning for X.
På forhånd tak!
Svar #1
09. maj 2004 af riquelme (Slettet)
1) at angive sandsynlighedsfordelingen vil sige at opskrive alle mulige udfald sammen med deres sandsynlighed..
spilleren kan vinde -1, 1, 2 eller 3 kr.. du skal altså finde sandsynligheden for disse; fx. P(X = -1) = (5/6)³, fordi alle tre terninger må vise alt andet end det der er spillet på..
2) middelværdien (EX) er summen af hvert af udfaldene gange deres sandsynlighed; dvs. -1*P(X=-1)+...+3*P(X=3).. spredningen er summen af afvigelserne fra middelværdien opløftet til anden, men kan udregnes vha. formlen kvrod(EX²-(EX)²)
spilleren kan vinde -1, 1, 2 eller 3 kr.. du skal altså finde sandsynligheden for disse; fx. P(X = -1) = (5/6)³, fordi alle tre terninger må vise alt andet end det der er spillet på..
2) middelværdien (EX) er summen af hvert af udfaldene gange deres sandsynlighed; dvs. -1*P(X=-1)+...+3*P(X=3).. spredningen er summen af afvigelserne fra middelværdien opløftet til anden, men kan udregnes vha. formlen kvrod(EX²-(EX)²)
Svar #2
09. maj 2004 af riquelme (Slettet)
rettelse: spredningen er _kvadratroden_ af summen af afvigelserne opløftet til anden (også kaldet variansen)
Skriv et svar til: matematikhjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
