Samfundsfag
faldende BNP fra 2000 til 2001?
06. september 2007 af
Thegreenfox (Slettet)
Jeg har en samfundsopgave hvor jeg kan skal sammenlig udviklingen i BNP over en årrække.
Nu undere jeg mig over hvad faldet i BNP fra 2000 til 2001.
Jeg har fået oplyst at faldet er fra 3,5% til 0,7%.
(realvækst)
Hvad skyldes denne "tilbage" gang?
Nu undere jeg mig over hvad faldet i BNP fra 2000 til 2001.
Jeg har fået oplyst at faldet er fra 3,5% til 0,7%.
(realvækst)
Hvad skyldes denne "tilbage" gang?
Svar #1
06. september 2007 af Madsst (Slettet)
Hvis du er meget nysgerrig kan du gå ind på www.statistikbanken.dk - under nationalregnskab, hvor du kan finde komponenterne til BNP og undersøge hvor meget de hver især har bidraget til væksten det år. Bemærk at du skal bruge 'ikke kædede værdier'.
BNP = forbrug (privat) + forbrug (offentligt) + Investeringer (private) + Investeringer (offentlige) + eksport - import
Væksten i BNP 2001 er fundet som g_bnp2001 = BNP_2001 / BNP_2000 - 1. Da BNP er summen af disse komponenter kan du finde deres bidrag til væksten ved bidrag_komponent_2001 = komponent_2001 / BNP_2000 - 1.
Hvis du finder bidragene på beskrevede vis og skriver dem herind sammen nogle tanker omkring forklaringerne på disse bidrag, vil jeg gerne hjælpe lidt til at med at finde forklaringer.
BNP = forbrug (privat) + forbrug (offentligt) + Investeringer (private) + Investeringer (offentlige) + eksport - import
Væksten i BNP 2001 er fundet som g_bnp2001 = BNP_2001 / BNP_2000 - 1. Da BNP er summen af disse komponenter kan du finde deres bidrag til væksten ved bidrag_komponent_2001 = komponent_2001 / BNP_2000 - 1.
Hvis du finder bidragene på beskrevede vis og skriver dem herind sammen nogle tanker omkring forklaringerne på disse bidrag, vil jeg gerne hjælpe lidt til at med at finde forklaringer.
Svar #2
06. september 2007 af Thegreenfox (Slettet)
Lidt for meget arbejde når det ikke er en del af opgaven.
Men du skal have mange tak...Der bliver lige tilføjet lidt til mine notater:)
Det var mest hvis der var nogen der havde en nem forklaring
Men du skal have mange tak...Der bliver lige tilføjet lidt til mine notater:)
Det var mest hvis der var nogen der havde en nem forklaring
Skriv et svar til: faldende BNP fra 2000 til 2001?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
