Kemi
Redoxparrene & afstemning ):
13. september 2007 af
Anne-123456 (Slettet)
C2O4^2- + MnO4^- => CO2 + Mn^2+
Nogen der kan hjælpe med at afstemme?
Jeg ved jeg skal finde ot.
Men kan ikke rigtig finde ud af det.
Og hvad skal jeg gøre med tallene der er foroven?
Ville være en stor hjælp hvis en havde tid til at gennemgå det med mig hvad man skal, så jeg kan lære det :)
Tak på forhånd.
Nogen der kan hjælpe med at afstemme?
Jeg ved jeg skal finde ot.
Men kan ikke rigtig finde ud af det.
Og hvad skal jeg gøre med tallene der er foroven?
Ville være en stor hjælp hvis en havde tid til at gennemgå det med mig hvad man skal, så jeg kan lære det :)
Tak på forhånd.
Svar #1
13. september 2007 af andersbm (Slettet)
Du skal regne oxidationstallet for de stoffer som reagerer først...
O har ot-tallet :-2 og h: +1
F.eks. hvis du kigger på første stof...dens oxidationstal må være
2x+4*-2=-2..så er det bare hovedregning og du får oxidationstallet for C=+3
Hvad er oxidationstallet så for C på den anden side?
Den er så x+2*-2=0, det gover c=+4
Nu ved du at carbon går fra +3 til +4 altså 1 op...prøv at gøre det samme for mangan
ellers så skriv igen så skal jeg svare yderligere
O har ot-tallet :-2 og h: +1
F.eks. hvis du kigger på første stof...dens oxidationstal må være
2x+4*-2=-2..så er det bare hovedregning og du får oxidationstallet for C=+3
Hvad er oxidationstallet så for C på den anden side?
Den er så x+2*-2=0, det gover c=+4
Nu ved du at carbon går fra +3 til +4 altså 1 op...prøv at gøre det samme for mangan
ellers så skriv igen så skal jeg svare yderligere
Svar #2
13. september 2007 af ABreine (Slettet)
Dette er en redoxreaktion, så derfor skal du:
1: opskrive de enkelte atomers ladninger(har du hørt om elektronegativitet?), ellers har(som regel) alle H ladningen 1, og O ladningen -2.
2: Herefter se hvor meget fx C stiger eller falder. I dette tilfælde er den bundet sammen med 4 O, og hvert C har så ladningen 3(da det jo skal gå op med hele molekylets ladning)
3: Herefter kan du opskrive koefficienter til de forskellige molekyler.
4: Find total ladning på begge sider og afstem med H+ hvis det er i en sur opløsning, eller afstem med OH- hvis det er i en basisk opløsning. Herefter afstemmer man med H2O tilsidst.
PS, husk at C2O4-- har 2 C-atomer. Det gør lidt ved udregningen.
1: opskrive de enkelte atomers ladninger(har du hørt om elektronegativitet?), ellers har(som regel) alle H ladningen 1, og O ladningen -2.
2: Herefter se hvor meget fx C stiger eller falder. I dette tilfælde er den bundet sammen med 4 O, og hvert C har så ladningen 3(da det jo skal gå op med hele molekylets ladning)
3: Herefter kan du opskrive koefficienter til de forskellige molekyler.
4: Find total ladning på begge sider og afstem med H+ hvis det er i en sur opløsning, eller afstem med OH- hvis det er i en basisk opløsning. Herefter afstemmer man med H2O tilsidst.
PS, husk at C2O4-- har 2 C-atomer. Det gør lidt ved udregningen.
Skriv et svar til: Redoxparrene & afstemning ):
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
