Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Studieretningsprojekt

24. oktober 2007 af slvst (Slettet)
Hey,

skal inden længe skrive et større projekt i virksomhedsøkonomi ned finansiering som sekundærfag.
Jeg er ikk typen, der er så meget til tal mv. jeg er mere til de bløde værdier og hummuniske indgangsvinkler.
Derfor har tænkt på at skrive om supplerende rapporter (etisk-, socialt-, miljø-, kvalitets og vidensregnskab).

Jeg er dog lidt på bar bund mht. til hvor jeg skal starte, hvor jeg skal søge materiale og hvordan formen på opgaven skal være. Kunne godt bruge nogle Ideer til hvilke problemstillinger man kunne behandle indenfor emnet.

Hvis der er nogle, der har behandlet emnet suppplerende rapporter tidligere i SSO el.lign må i meget gerne fortælle hvordan I har grebet emnet an og hvilke problemstillinger I har diskuteret.
Hvis der er nogle derude, som har skrevet SSO i andre emner indenfor erhversøkonomi (virksomhedsøkonomi) og, der har haft en positiv oplevelse med et andet emne, vil jeg også meget gerne høre om det. :)


PS. det er ikke muligt for mig at vælge andre, mere hummunistiske fag at skrive i. :)

Mvh.

Brugbart svar (3)

Svar #1
24. oktober 2007 af Jean

Etiske investeringer og/eller CSR (Corporate Social Responsibility) i forhold til performance

Brugbart svar (3)

Svar #2
24. oktober 2007 af Jean

Og så hedder det forresten humanistiske.

Brugbart svar (3)

Svar #3
24. oktober 2007 af KK_88 (Slettet)

Hej

Da jeg afsluttede HHX, skrev jeg min Større Skriftlige Opgave i faget erhvervsøkonomi. Det var virkelig en positiv oplevelse, og jeg valgte heller ikke at skrive om de mest matematiske områder i den erhvervsøkonomiske dimension.
Jeg valgte, at tage mit udgangspunkt i strategisk ledelse, og analyserede de interne og eksterne forhold i en større dansk detailvirksomhed.

Men dit endelige valg, skal virkelig bygge på det du brænder for, ellers bliver det mange kedelige timer foran computeren.
Jeg vil meget gerne give der nogle gode råd ang. opgave, hvis du er interesseret og kan sikkert introducere dig for nogle brugbare modeller og teorier som (hvis du er interesseret) kan hæve dig udover pensum. I dag læser jeg på Handelshøjskolen i københavn og arbejder derfor til dagligt med økonomi som hovedfag.

Med venlig hilsen
Kristian

Svar #4
25. oktober 2007 af slvst (Slettet)

Hej Begge,

Tak for henvendelserne mht. det du skriver Kristian lyder det meget spændende, men det er ikke lige netop det emne jeg brænder for, men takker igen mange gange for henvendelsen :)

Mht. til det du skriver Jean, lyder det meget interessant! jeg kunne super godt tænke mig at høre mere om det, for jeg er ikke sikker på, at jeg er helt klar over hvad 'Etiske investeringer og/eller CSR (Corporate Social Responsibility) i forhold til performance' dækker over?
Jeg ved selvfølgelig godt hvad etiske investeringer og CSR er. men det er mere hvordan jeg kan bruge det konkret i forhold til performance.
Jeg skal ikke selv skrive problemformuleringen, men derimod skal jeg i samarbejde med min vejleder pejle mig ind på et ret konkret emne, som jeg så får spørgsmål i.
MVH

Brugbart svar (3)

Svar #5
29. oktober 2007 af Jean

#4.

Det jeg mener er simpelthen om det kan måles på en virksomheds bundlinje, hvis virksomheden udviser CSR. (Det som interesserer alle profit-maksimerende aktionærer). Man kunne også diskutere om aktionærernes nytte af investering afhænger af andet end profit, f.eks. om det er en etisk korrekt investering.

Jeg tror der findes en del artikler om dette emne.

Skriv et svar til: Studieretningsprojekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.