Fysik
Cykelpumpe-tryk
03. november 2007 af
mathboy (Slettet)
jeg har den opgave og ved ikke rigtig hvordan den skal løses har brugt boyles lov men det gider ikke rigtigt.
Ved ikke om jeg skal bruge tilstandsligningen
opgaven lyder såleds en cykelpumpes stempel har arealet 3,0*10^-4.I begyndelsen er stemplet trukket id og luftens tryk inde i pumpen er 98 kpa.
Rumfanget af luften i pumpen er 94 kubikcentimeter.
Stemplet presse ind,så luftens rumfang bliver 53 kubik centimeter uden at luften slipper ud.
Temperaturen er konstant.
1)hvor stor er trykket nu i pumpen ?
2) hvor stor en kraft skal man bruge for at holde stemplet her ?
Ved ikke om jeg skal bruge tilstandsligningen
opgaven lyder såleds en cykelpumpes stempel har arealet 3,0*10^-4.I begyndelsen er stemplet trukket id og luftens tryk inde i pumpen er 98 kpa.
Rumfanget af luften i pumpen er 94 kubikcentimeter.
Stemplet presse ind,så luftens rumfang bliver 53 kubik centimeter uden at luften slipper ud.
Temperaturen er konstant.
1)hvor stor er trykket nu i pumpen ?
2) hvor stor en kraft skal man bruge for at holde stemplet her ?
Svar #1
03. november 2007 af kaspx (Slettet)
Når temperaturen er konstant kan du bruge denne ligning:
p_1 * V_1 = p_2 * V_2
Hvor _1 indikerer sitationen før pumpen sammentrykkes og _2 er situationen efter.
I opgave 2 skal du bruge ligningen:
p_2 = F / A <=> F = p_2 * A
p_1 * V_1 = p_2 * V_2
Hvor _1 indikerer sitationen før pumpen sammentrykkes og _2 er situationen efter.
I opgave 2 skal du bruge ligningen:
p_2 = F / A <=> F = p_2 * A
Skriv et svar til: Cykelpumpe-tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
