Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Omkostningsfunktion
13. november 2007 af
Henrik2000 (Slettet)
Hvordan finder jeg TC(Y) for Y=K^a*L^b, MRTS = bK/aL, r=1, w=1, a=1/2 b=1/2
C = rK^a + wL^b
C = K^1/2 + L^1/2
Men hvad så?
C = rK^a + wL^b
C = K^1/2 + L^1/2
Men hvad så?
Svar #1
13. november 2007 af Madsst (Slettet)
se her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=422390
Svar #2
13. november 2007 af Henrik2000 (Slettet)
har klaret den...
bK/aL = w/r <=> K=L
Y=L^a*L^b <=>
Y=L^a+b
L=Y^1/(a+b)
K=Y^1/(a+b)
derefter indsætter du bare i TC = wL + rK, du ved L=K altså
TC = wL+rL, da w,r = 1 har du TC = L+R, så er det bare at indsætte.
Det skulle gerne give TC = 2y, TC = 2y^1/2, TC = 2y^2
bK/aL = w/r <=> K=L
Y=L^a*L^b <=>
Y=L^a+b
L=Y^1/(a+b)
K=Y^1/(a+b)
derefter indsætter du bare i TC = wL + rK, du ved L=K altså
TC = wL+rL, da w,r = 1 har du TC = L+R, så er det bare at indsætte.
Det skulle gerne give TC = 2y, TC = 2y^1/2, TC = 2y^2
Skriv et svar til: Omkostningsfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
