Studievejledning

Valgfag i 3g

27. november 2007 af lisayne (Slettet)
Hej,

Jeg fik ikke nogen god karakter i vores matematik som afsluttende fag i 1g. Kommer den karakter til at stå på mit bevis, når jeg skal sende ansøgninger ud til min videregående uddannelse?


Meeeen, vi har mulighed for at vælge matematik som valgfag når jeg kommer op i 3g, synes i at jeg skulle vælge det, og forbedre karakteren? Har fået så dårlig en karakter at den vil trække meget ned på mit snit.

Meeen, jeg er nu ret dårlig til matematik! Vi havde det på c i 1g, og jeg synes det var svært, så hvorn mon jeg vil have det når jeg har det på b?
men på den anden side, vil jeg jo ikke have den karakter stående på mit bevis.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af allan_sim

#0.
Ja, karakteren fra 1.g står på beviset, hvis du ikke vælger matematik i 3.g.

Hvis man klarer sig dårligt på C-niveau, klarer man sig sjældent bedre på B-niveau. Du skal overveje, at hvis du vælger det på B-niveau, risikerer du en lavere karakter - som ovenikøbet tæller mere i gennemsnittet, da et B-niveau vægter højere.

Jeg kan af gode grunde kun tale generelt og kan ikke vide, hvordan du vil kunne klare det. Måske ville det være en idé at snakke med din matematiklærer fra 1.g og få hans/hendes vurdering.

Svar #2
27. november 2007 af lisayne (Slettet)

okay, men hvor mange fag skal man så dividere tallet med? her i 2g, havde jeg eksempelvis 14 fag.

hvor mange fag plejer man at få karakterer i, i 3g? for så kunne jeg lige kigge på hvordan mit snit ville komme til at se ud, sådan skitseret?

er det både den mundtlige og skriftlige der vil tælle?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2007 af allan_sim

#2.
Alle karakterer tæller - såvel mundtlige som skriftlige - og både årskarakter det år et fag afsluttes samt evt. eksamenskarakterer. Udregningen er et såkaldt vægtet gennemsnit, hvor et A-niveau vægter 2, et B-niveau 1,5 og et C-niveau 1.

Hvis du gerne vil udregne dit snit, kan du bruge følgende regneark, hvor du indtaster karakterer i de fag, du har afsluttet og de fag, du følger nu. Du indtaster altid kartakter på det niveau, som du afslutter faget:

http://www.solgym.dk/2006-2007/gennemsnitsudregning%20-%20stx.xls


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2007 af allan_sim

#3.
Linket igen:

http://www.solgym.dk/udregnsnit.htm

Vælg STX.

Svar #5
27. november 2007 af lisayne (Slettet)

tak for linket! den er brugbar:)
men det er det vægtede snit jeg skal kigge på, ikke?
og lige et andet spørgsmål, vedr ansøgning til uddannelsesstedet, hvad menes der så med kvote 1 og standby?


Svar #6
27. november 2007 af lisayne (Slettet)

ps. kan jeg tage faget matematik på VUC efter gymnasiet? hvor lang tid vil det tage, og hvilket niveau er det på?

Svar #7
27. november 2007 af lisayne (Slettet)

endnu et spørgsmål!
mine karakterer ligger virkelig meget dårligt i matematik.
Så allansim, tror ikke det kan resultere dårligere end det allerede er:/ Så tror du ikke jeg skal tage chancen, og vælge matematik på b, og gøre det så godt jeg kan?

Det kan jeg ikke blive dårligere, end det allerede er, der er nemlig ikke flere karakterer mindre. Hehe, du forstår vel, hvad jeg mener!

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#7 Hvordan er det lykkedes dig at få -03?

"Det kan jeg ikke blive dårligere, end det allerede er, der er nemlig ikke flere karakterer mindre. Hehe, du forstår vel, hvad jeg mener!"

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2007 af allan_sim

#5.
Kvote 1 søger man, hvis man søger ind direkte efter gymnasiet og/eller kun søger optagelse på ens gennemsnit. Kvote 2 benyttes, hvis der skal tages hensyn til andre kvalifikationer, men man kan ikke søge i kvote 2 direkte efter gymnasiet, og der er et meget begræsnet antal pladser.
Standbyplads kan man få, hvis man ikke kan optages i første omgang, men er tilstrækkelig tæt på at kunne blive det. Så optages man på en venteliste og tilbydes plads, hvis andre springer fra. Er der ikke nok, der springer fra, er man garanteret optagelse året efter.

Men gå til en vejledningsrunde med dit lokale Studievalg. Så vil du kunne få svar på alle spørgsmål om videregående uddannelse.

#6.
Ja, for at opnå et højere niveau. Du kan ikke forbedre dit eksamensgennemsnit, men det kan bruges til at kvalificere, hvis der er krav om et bestemt bestået niveau (hvilket der ikke er på jura). Man kan læse alle niveauer på VUC (A-niveauet typisk dog kun på de større).

#7.
Tja, et -3 er stadig et dårligere resultat, hvis det opnås på B-niveau, fordi det vægter mere. Hvis ikke du skal bruge matematik på din videregående uddannelse, så ville det måske være en bedre idé at finde et B-niveau-fag, hvor du kan få en noget højere karakter. Det er gennemsnittet, der tæller i forhold til optagelse - ikke at du har en enkelt eller to meget dårlige karakterer stående på beviset.
Men som sagt kender jeg dig ikke og kan derfor ikke svare kvalificeret på, om du ville kunne forbedre dig på B-niveauet.

Svar #10
28. november 2007 af lisayne (Slettet)

#8
Ja, det der skrev jeg sånset bare lige hurtigt. Men det var ikke et -03, men et 02 og 00? Vi blev bedømt på en skriftlig prøve.

#9
Vi havde matematik på c-niveau? Hvor vil det så tælle, 0,75?
Men jeg tror jeg vil vælge et andet fag, fremfor matematik! Vi skal som sagt vælge et fag nu, som vi skal have i 3g, men faget får vi på b-niveau, så hvis jeg nu fx. vælger naturgeografi eller biologi, så vil det jo tælle mere et mit matematik i 1g på cniveau, og dermed vil mit snit jo ikke være så ringe. Jeg må gøre alt hvad jeg kan, for at få en god karakter til naturgeografi eller biologi så:-)

Svar #11
28. november 2007 af lisayne (Slettet)

hvor=hvor meget

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#10 Hvis du allerede får 7 eller 10 i de to nævnte fag, ville jeg da klart vælge at tage matematik på b-niveau hvis du virkelig vil kæmpe for det. For det tæller mere for dig at trække et 02 og 00 på til 4 eller 7 end at trække et 7 tal i et af de nævnte fag op til 10.

Men det kommer jo an på dit temperament. Hvis din matematik karakter kun er bedømt ud fra en prøve i 1.g, må du jo kunne gøre det bedre?

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2007 af allan_sim

#12.
Den skriftlige årskarakter har vægt 0,5 og den mundtlige årskarakter har vægt 0,5, således at årskaraktererne til sammen har vægt 1. Hvis du var til mundtlig ekssamen, har denne vægt 1.

Du kan i øvrigt tjekke vægten af de enkelte fag i det skema, som jeg linkede til tidligere.

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Lisayne, jeg har lige tjekket hvad karaktersnittet for jurastuderende jvar. Snittene lå ved 7. Måske skal du bare tage et fag du godt kan lide og få et behageligt år i 3.g?

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. november 2007 af allan_sim

#13 var i øvrigt til #10 :-)

Svar #16
28. november 2007 af lisayne (Slettet)

Tak for begge jeres svar!
#14, jo, det tror jeg altså vil være bedre for mig. Det ender nok med biologi - hvis jeg får scoret et 10 i biologi, hvilket jeg tror jeg sagtens vil kunne gøre, (man skal bare ville det) jamen så tror jeg, ikke at jeg behøver at være bange for at ikke blive optaget. For så skal det jo virkelig gå dårligt for mig fremover, jeg tror ikke jeg får et snit mindre end 7. Lige p.t, arbejder jeg hårdt for at få mine nuværende karakterer trukket mere op :)

Svar #17
28. november 2007 af lisayne (Slettet)

okay, hehe! men endnu en gang tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Valgfag i 3g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.