Latin

HABE

15. december 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvad betyder ''habe'' på latin?

Er det at have?

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2007 af gfjtz (Slettet)

Så må det være bydeformen, altså "hav"..

Brugbart svar (2)

Svar #2
16. december 2007 af gfjtz (Slettet)

Eller hov, det kan sagtens være "at have" - min fejl, undskyld :)

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. december 2007 af sound_of_cry (Slettet)

har du ikk en ordbog?

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. december 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

"At have" hedder "habere".

"Habe" er præsens imperativ 2. person singularis.

Brugbart svar (2)

Svar #5
16. december 2007 af gfjtz (Slettet)

Jeg tror, de færreste gider købe en latin-dansk ordbog, når man kun skal have det i grundforløbet. Desuden står de latinske ord i infinitiv, så lige i dette tilfælde ville ordbogen formentlig ikke være til en hjælp. ;)

Brugbart svar (2)

Svar #6
16. december 2007 af gfjtz (Slettet)

Indlæg #5 var henvendt til #3.

Brugbart svar (2)

Svar #7
16. december 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

I modsætning til moderne sprog, skal man i en ordbog fra latin IKKE slå op under infinitiven ved verber. Man skal til gengæld slå 1. person singularis præsens indikativ aktiv op. Dvs. habere skal slås op under habeo, esse under sum, og så fremdeles.

Brugbart svar (2)

Svar #8
16. december 2007 af gfjtz (Slettet)

#7 Argh, det er blevet sent på aftenen (/natten). Jeg glemte at skrive "ikke" - tak for rettelsen :)

Svar #9
16. december 2007 af Lisa02 (Slettet)

#4 hedder habe i præsens 2. pers. sg. ikke: habe-s ??

Brugbart svar (2)

Svar #10
16. december 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

Det er i præsens indikativ aktiv det hedder habes.

I præsens imperativ aktiv hedder det habe.



Bemærk forskellen i modus!

Svar #11
16. december 2007 af Lisa02 (Slettet)

hmm..

altså det du siger er at:

imperativ: habere
præsens, aktiv (2. pers.): habes


... jeg tror ikke at jeg skal kunne det i grunforløbet??

Brugbart svar (2)

Svar #12
16. december 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

Habere = infinitiv
Habe = imperativ
Habes = 2. person præsens


Nogle gange så tror jeg altså ikke du læser hvad der står, men bare ser ordene...

Svar #13
16. december 2007 af Lisa02 (Slettet)

arh nu kan jeg godt se det, undskyld

Skriv et svar til: HABE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.