Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
RENTETABEL!!
17. december 2007 af
Birch1 (Slettet)
ER der nogen som ligger inde med formlen til rentetabel 3 ? eller en fil hvor hele rentetabellen ligger på, eller evt bare kan fortælle mig hvad der står i Rentetabel 3 under 10%, N=5 ??
Jeg skal aflevere SRP i morgen , har lidt travlt ;) ..
Jeg skal aflevere SRP i morgen , har lidt travlt ;) ..
Svar #1
02. januar 2008 af Sekstanten (Slettet)
Hej Janus
Selv om du sikkert har afleveret, så er her et tip alligevel.
Rentetabel 3 er fremdiskontering af lige store beløb i tid (annuiteter).
Denne rentetabel har formlen "FV" på både dansk og engelsk i Excel (for FremtidsVærdi eller Future Value).
Rentetabel 3-5 formlerne er alle bygget op ved, at du efter du har skrevet lig med og så formlens navn - her "=fv(" - i cellen skal indtaste:
1) kalkulationsrenten
2) antal perioder
) beløbet
Husk der skal være ";" mellem 1) - 3) og formlen skal afsluttes med ")".
I dit tilfælde når du blot vil finde rentetabelsfaktoren ved 10% i 5 perioder skal du blot angive beløbet til 1. Dermed bliver formlens resultat jo det, som du kan gange på dit beløb, når du vil skrive det op og regne det i hånden.
Husk dog, at man altid skal sætte beløbet til "-beløbet" altså for dig -1, da Excel automatisk vender indbetaling til udbetaling i beregningen af resultatet og vice versa. Og det kan jo godt være lidt forvirrende, at man sætter et positivt tal ind i en formel og ser resultatet som negativt.
Håber det hjælper ved fremdige problemer af lignende art.
Selv om du sikkert har afleveret, så er her et tip alligevel.
Rentetabel 3 er fremdiskontering af lige store beløb i tid (annuiteter).
Denne rentetabel har formlen "FV" på både dansk og engelsk i Excel (for FremtidsVærdi eller Future Value).
Rentetabel 3-5 formlerne er alle bygget op ved, at du efter du har skrevet lig med og så formlens navn - her "=fv(" - i cellen skal indtaste:
1) kalkulationsrenten
2) antal perioder
) beløbet
Husk der skal være ";" mellem 1) - 3) og formlen skal afsluttes med ")".
I dit tilfælde når du blot vil finde rentetabelsfaktoren ved 10% i 5 perioder skal du blot angive beløbet til 1. Dermed bliver formlens resultat jo det, som du kan gange på dit beløb, når du vil skrive det op og regne det i hånden.
Husk dog, at man altid skal sætte beløbet til "-beløbet" altså for dig -1, da Excel automatisk vender indbetaling til udbetaling i beregningen af resultatet og vice versa. Og det kan jo godt være lidt forvirrende, at man sætter et positivt tal ind i en formel og ser resultatet som negativt.
Håber det hjælper ved fremdige problemer af lignende art.
Skriv et svar til: RENTETABEL!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
