Debat

Samfundskritik med forbehold?

15. januar 2008 af TanteOda (Slettet)
Er det kun danskerne, der må være kritisable overfor det danske samfund? Det er ikke mange dage siden i en anden tråd, at en SP-brugere mente at indvandrere skulle være taknemlig overfor Danmark. Dertil skrev jeg:

"Og så synes jeg vi skal komme ud over den der dybtfølte taknemmelighed/ydmyghed overfor Danmark. 2. og 3. generationsindvandre kommer altså ikke fra fattige landsbyer som flygtninge, men er født og opvokset i Danmark!"

Hvortil vedkommende svarede, at der intet nedladende er "at sige det hverken til indvandre eller flytninge!"

Naturligvis er det nedladende, måske oven i købet direkte racistisk at mene, at en gruppe skal føle større taknemlighed overfor et land i forhold til andre grupper. Og hvorfor skal danskerne aldrig føle taknemmelighed. Er svaret, at "det skal de da også", skal indvandrere så føle en større taknemmelighed?

Personen skrev også; "Jeg er overhovedet ikke racist, men jeg er træt af at høre folks uretfærdige bemærkninger om det danske samfund, som jo har taget imod dem."

Der er ikke nogen, der har taget 'imod' 2. og 3. generationsindvandrere, der er født og opvokset i Danmark – det kan simpelthen ikke lade sig gøre!
Og dertil kommer mit ovennævnte spørgsmål, som i og for sig har en filosofisk tilgang. Man kan også vende den om og spørge hvornår man må være kritisabel. Er det først når man:

1) Er over 18 år
2) Når man har et stort samfundssocialt og politisk kendskab
3) Har levet mere end 3, 5 eller 10 år i Danmark
4) Har dansk statsborgerskab
5) Er født og opvokset i Danmark
6) Har en lys hud, eventuel blå øjne
7) Går i folkekirken
8) Når mor og far fra Chile er gået borte, og der ikke længere er forbindelse til familiemedlemmer, som har været flygtninge.

Find selv på flere!

I min optik 9) må man, uanset hvilket land man kommer fra, være kritisabel overfor ethvert samfund i verdenen. Dette kaldes også, med et fint ord, for ytringsfrihed!

Mvh
TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af Roman Garcia

Jeg vil også sige, at der er vel ingen krav.

Der er jo også mange i DK, som kritiserer eksempelvis USA, både i forhold til landets indenrigs- og udenrigspolitik.

Svar #2
15. januar 2008 af TanteOda (Slettet)

Det bliver i øvrigt hammerspændende med det Amerikanske valg, Roman Garcia, bare sørens, at der er så længe til. Tror det bliver en demokrat denne gang :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af Roman Garcia

Alt peger på det. De amerikanske eksperter er alle enige om, at alt tyder på, at en demokrat vil erobre præsidentembedet.

Dog er der, som du også nævner, lang tid il.

Svar #4
15. januar 2008 af TanteOda (Slettet)

Synes ikke jeg ser så meget om valget, udover resultater, i dansk tv. Mærkeligt, derfor vil jeg også sætte mig til rette med pøllen under armen og foran tv´et og se The Daily Show nu her kl 19.05 på DR2.

"Stik mod alle forudsigelser vandt Hillary Clinton demokraternes primærvalg i New Hampshire. Med udgangspunkt i det overraskende resultat stiller Jon Stewart skarpt på de amerikanske mediers valgdækning."

Dernæst skal jeg naturligvis se Operation X for TV2 20:00 - det er jo vigtigt at vide hvilke ferieboligere man går glip af dernede ve' sydens frugt ;-).

I'm outta here...

Skriv et svar til: Samfundskritik med forbehold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.