Studievejledning

HA(jur) merit på jura?

18. januar 2008 af Zalam (Slettet)
Jeg går og overvejer at læse HA(jur) efter sommer ferien, er ret sikker på det skal være det, men jeg har også overvejet jura studiet, dog vil jeg gerne have viden om økonomi, regnskaber, afskrivning, osv med også, derfor overvejer jeg HA(jur).

Kom så til at tænke på, om den giver merit på jurastudiet, hvis man fandt ud af det var jura man helst ville?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Ja, HA (jur) giver lidt merit. Hvis du færdiggør din HA (jur) kan du blive jurist ved at læse 4 år på jurastudiet. Normalt tager det jo 5 år at læse jura, men hvis man har en HA (jur) med kan man gøre det på 4 år.

Der er også mulighed for at tage nogle regnskabsfag i forbindelse med jurastudiet, men hvis du går meget op i økonomi, så er det nok bedst at læse HA (jur).
Har du eventuelt tænkt på at læse cand merc (jur) efter din HA (jur), så sparer du jo 2 år i forhold til at læse jura efter din HA (jur).

De fleste jurister, som vil blive bedre til økonomi tager kurser, når de er færdige som jurist. Har kendskab til flere, som tager en HD sideløbende med at de arbejde. Her får man efter min opfattelse også den bedste kombination. En ren jura-uddannelse samt en HD, hvor økonomien er i fokus.

Svar #2
18. januar 2008 af Zalam (Slettet)

Så det vil alstå sige, at jeg kan tage HA(jur) + cand merc jur

Når jeg så er færdig med begge de to kan jeg færddiggøre jura studiet på 2 år?

Også vil jeg stå med begge uddannelser?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Nej det var ikke på den måde, jeg mente det: Jeg kan stille dine muligheder op således.

HA (jur) 3 år + jura 4 år = 7 år
HA (jur) 3 år + cand merc jur 2 år = 5 år

Det jeg ville sige er, hvis du "kun" tager en cand merc jur, så sparer du 2 år i forhold til et uddannelsesforløb som hedder ha (jur) + jurist.
Du bliver så naturligvis så cand merc jur i stedet for cand jur, men det er ikke nødvendigvis en ulempe. Det kommer an på, hvad du vil arbejde med efterfølgende.

Du kan også tage denne model:

Jura 5 år + HD 4 år = 9 år.

Den er der en række jurister, som tager.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Dig valg af uddannelsesforløb kommer helt an på, hvad du gerne vil arbejde med efterfølgende.

Jeg arbejder eksempelvis sammen med én, som har taget en HA (jur), men efterfølgende fundet ud af, at hun hellere ville arbejde inden for områder, hvor studiet jura passer bedst til. Hun skiftede og det har med sikkerhed været en fordel for hende.

Hvis du derimod vil arbejde i en virksomhed eller lignende, hvor du ofte kommer til at skulle bruge økonomisk forståelse, så vil cand merc jur, nok være vejen frem.

Svar #5
18. januar 2008 af Zalam (Slettet)

interessen for mig ligger i lovgivningen kombineret med økonomisk forståelse, og måske i sidste ende noget job med handel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Hvis du vil have et job inden for handel, så er der også områder, hvor man beskæftiger sig med noget, hvor det ville være ligeså godt at vælge ren jura. Det kan være transportret, kontraktsindgåelse osv.

Hvis du derimod vil have noget økonomi ind over, evt. økonomisk styring af forskellige ting, så vil jeg helt sikkert vælge cand merc jur.

Du skal huske på, at det er jo ikke nødvendigt, at du tager en cand jur. Du kan i langt de fleste tilfælde klare dig med en cand merc jur, og som jo tager 5 år. Den helt store forskel mellem cand merc jur og cand jur er jo, at man kan møde i retten (altså kan være advokat), hvis man er cand jur. Men hvis du vil arbejde med økonomi og handels, så er det ikke en nødvendighed at kunne møde i retten, da de fleste selskaber har en intern stab af jurister og cand merc jur'ere, som tager sig af dagligdagen, og hvis de så får en retssag, så hyrer de et eksternt advokatfirma til at tage sig af retssagen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2008 af garib (Slettet)

nej det tager slet ikke så mange år.. læser selv ha (jur) og har snart bachelor, og når jeg har bacheloren overvejer jeg at tage kandidat graden på jurastudiet.. det er kun 1 år ekstra, så i stedet for 5 år tager det 6 år..


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2011 af ahashaban (Slettet)

hvordan kan det lade sig gøre..? det er egentlig også hvad jeg vil.. 


Skriv et svar til: HA(jur) merit på jura?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.