Andre fag

Teknologi

05. august 2004 af ScaVenGeR_DK (Slettet)
Jeg skal bruge hjælp til en beskrivelse af evaluering og afprøving af teknologiprojekter... Skal lave en fremlæggelse om det, men er på fuldstændig bar bund om hvad jeg skal sige...

HJÆLP!!!

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener med "beskrivelse af evaluering og afprøving af teknologiprojekter". er det sådan at du skal holde et kort oplæg om hvad man så bør gøre når man egentlig har lavet projektet.. eller hvordan? hvornår skal du gøre det, jeg vil gerne hjælpe hvis jeg kan... svar lige først.

Svar #2
12. august 2004 af ScaVenGeR_DK (Slettet)

Ja... SKal lave et kort oplæg som du skriver. Men ved ikk hvad jeg siger...

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

er du lige startet på 2. år? det må du jo være...

altså det jeg med tiden opdagede var at om ens produkt virkede eller ej det var egentlig hip som hap.

Hvis man har lagt en stor arbejdsindsats men det hele ender skod - det behøver slet ikke at være et problem! Succeskriteriet her er om du tester produktet og hvis testen viser at det ikke virker efter hensigten så er du nødt til at forklare hvorfor det ikke virker!!

Hvis du kan forklare det (og evt hvis du har ekstra tid lave endnu en produktudvikling) kan din opgave blive så meget bedre end den nogensinde kunne blive hvis det bare havde virket i første omgang.

Da din test er noget af det sidste du kan gøre (du skal jo færdiggøre produktet først) er det ikke et krav at du efter din eventuelle produktudvikling fremstiller produktet igen, bare tegn og forklar.

Det er selvfølgelig fedt at have det med i sin rapport, det er klart, men i en eksamens situation er det lisså godt at fremlægge din ide til videreudvikling mundtligt.
Alle os der klarede os godt gjort det i mellemtiden - fra opgaven blev afleveret og til eksaminationen - så fortalte vi hvad vi videre kunne forestille os...altså istedet for kun at gennemgå rapportens indhold, det har de jo læst.

Brugbart svar (2)

Svar #4
12. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

Jeg lavede engang en christiania bike hvor kassen foran kunne foldes sammen så den ikke fyldte så meget når den var parkeret. det var i tek/sam projektet og det gik ok indtil jeg (ustruktureret som jeg var lige der) på den sidste dag opdagede at mine tanker åbenbart var forkerte forkassen kunne ikke holde sig oppe af sig selv. der var et led jeg havde vurderet forkert. Jeg redede den op på et ret højt niveau, selvfølgelig fordi rappoten var pisse god *g*, men i høj grad osse fordi jeg fik smidt et par siders bilag ind med tegninger der forklarede hvordan jeg havde vurderet forkert og hvad jeg burde have tænkt på.

I mit eksamensprojekt i teknik blev det klart at det du skal sige ngt om nok er en af de mest brugbare metoder man kan lære i teknologi. Vi havde et hydroponisk system opstillet. Altså noget med nogle planter der skulle rense noget vand. Men planterne døde. Hele vores projekt var dødsdømt for vi skulle have målt en masse på dem, og egentlig var det skod for eksamen tæller 1½ på eksamensbeviset og vores gejst var lig... -10! ok, men vi tog fat i os selv og undersøgte så hvorfor, brugte en masse bio og kemi... og skønt vi begge rodede rundt i fremlæggelserne fik vi begge 9... normalt ville jeg være skuffet for teknik var et af de fag jeg har knoklet mest i... men hvis ikke vi havde undersøgt hvad der var galt vores metode var vi dumpet.... ok... måske et 6-tal...


pointen ved det hele er at man ikke skal prøve at gemme sine fejl i teknologi, man skal istedet finde dem, trække dem frem og finde ud af hvad man kan ændre for at udbedre fejlen.

Skriv et svar til: Teknologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.