Oldtidskundskab

Medea- boern kilden til evig ulykke

27. januar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)
Hej med jer som har laest Medea.

Jeg fik et hjemmearbejde i oldtid som lyder: boern (i Medea) kilden til evig ulykke. Det er meningen at holde ca et minuts fordrag om det, men jeg er lidt toer for ideer, maaske fordi, at jeg ikke har laest Medea grundigt nok. Er der nogen, der kunne hjaelpe ?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2008 af janko (Slettet)

læs media grundigt igennem ..
og hvad er dit konkrete spørgsmål ?

Svar #2
27. januar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Det er ikke det, at jeg ikke har laest bogen, for det har jeg. Jeg kan bare naesten ikke finde paa noget som har noget at goere med den opgave vi fik. Jeg forstraar, at Medeas haevn er blevet fuldgjort ved at draebe sine boern og som dermed faar Jason til at falde sammen af graad. Og Ja.. og det ser ud til at man skal fortaelle om det i 1 minut. Derfor er mit spoergesmaal: kan man sige noget mere om det? :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2008 af janko (Slettet)

se det her link:
https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Paper.aspx?id=12483

Der har jeg skrevet en del om Medea :D

Svar #4
27. januar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Det var da en hel masse noter du fik skrevet ned om Medea. Men jeg tror ikke jeg har fundet noget, som kunne fortaelle noget mere om den evige ulykke fremkaldt af boernenes doed..?

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar 2008 af Vega107 (Slettet)

Den evige ulykke som fremkaldes af børnenes død?? Hmm altså det var da et lidt underligt emne idet at det mest interessante sker før det... Men altså man kan jo sige at Jason som opsøger Medea pga. børnenes lig, som han vil hente og begrave i hellig jord, forårsager hendes forudsigelse om at Jason vil dø under Argos rådne stavn.
Der er jo også det med at de(red. Medea og Jason) skiftes til at være den stærke og den svage ( selvom Jason aldrig helt formår at nå Medeas niveau ( når hun er klogest og ikke ramt af sorg)) Og børnenes død får ham virkelig til at fremstå som den hykler han er, og får ham til at bryde sammen. I sidste ende er det Medea der kommer til at fremstå som den viseste og den stærkeste.

Hvis vi snakker om børn i al almindelighed i Medea - har vi jo også kongens altoverskyggende faderkærlighed der i sidste ende dræber ham da han vil omfavne hende, men hvor han får gift på sig istedet, og dør.

Børnene i denne historie Medea har altså kun ført død og ulykke med sig - måske kan man også sige at selve Jasons opførsel er utrolig barnlig - han skrider fra det hele når det brænder allermest og gifter sig med en anden. Han hykler og prøver at spille stor med sine mislykkede forsøg på at bruge retorik.

Håber det kan bruges - det var lige et skud fra hoften!

Skriv et svar til: Medea- boern kilden til evig ulykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.