Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

utilfreds med karakter - klag

07. februar 2008 af sus1 (Slettet)
På min skole er der rigtigt mange der er utilfredse med deres karakterer, mange i en klasse er dumpet. En af vores lærere har opfordret os til at klage. Der er totalt kaos med cencorerne, siges det. Hvis du har skrevet i f.eks. Afsætning og engelsk, og din vejleder er afsætningslærer, så skal cencor være engelsk lærer. Nu hænger det jo bare sådan sammen, at kravet for at skrive i engelsk, blot er at man har kilder på engelsk, ikke at opgaven skal skrives på engelsk. Det vil sige at censor som retter denne opgave, ikke behøver at vide noget om afsætning, og det sikrer jo ikke den bedste bedømmelse.

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Søg "klage" under forum.- Så dukker der mange inspirerende indlægs op!"

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Nu er der nok ikke mange lærere der har læst både engelsk og afsætning på universitetet. Din vejleder og censor repræsentere altid hvert sit fag, og skal sammen blive enige om en karakter, som er en helhedsvurdering af opgaven. Det kan i sagens natur være svært at rette en tværfaglig opgave, hvis engelskdelen er genial og afsætningsdelen er det rene sludder, men pas på med at skyde skylden på censor. Det er centralt vedtaget at opgaven skal være tværfaglig, med alt hvad det så måtte medføre af bedømmelsesbesvær. Du får ikke noget ud af en klage over, at reglerne er som de er.

Men sæt jer ned, enkeltvis, og skriv en velformuleret og overvejet klage, hvis i ikke mener at karakteren er retfærdig. Nu ved jeg ikke hvilken lærer der har opfordret dig til at klage, men hvis det er din vejleder er der virkelig gode muligheder for at få noget ud af klagen. Ifølge vejledningen må din vejleder nemlig slet ikke sige sådan noget, og skal forsvare den karakter han eller hun er blevet enig om med censor. Det ville altså virkelig vise, at der er noget helt galt med bedømmelsen.

Held og lykke...

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hov sorry, for min kommentar ovenfor.

Den kan ikke bruges i det her tilfælde self.

Men brug de gode råd ovenstående.

Kh Ajantha

Good Luck - God vind

Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2008 af JuMMe^ (Slettet)

jeg fik 4, jeg er chokeret.
7 fra klassen dumpede.

Skriv et svar til: utilfreds med karakter - klag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.