Engelsk

MINI grammer

10. februar 2008 af Maja.nielsen (Slettet)
Hejsa.

En der kan hjælpe mig med at analysere disse her sætninger.? altså grundled, udsagnsled osv.


A) The teacher sent her an e-mail.

b) He received much useful information at the seminar.

c) She looked lovely.


Jeg ved at The teacher skal være, He received og she skal være (x)


Please
Tak.

Maja

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ex:
Jeg giver min mand morgenmad på sengen
Jeg = x/Grundled
Giver = o/Udsagnsled
Min mand = Firkant/Hensynsled
Morgenmad = Trekant/Genstandsled
På sengen = Bølge/Biordsled

Udsagnsled: Findes ved at se hvilket ord man kan sætte ”jeg” foran … jeg giver …
giver = udsagnsled

Grundled: Findes ved at spørge ”hvem” / ”hvad” + 1. (=giver) … hvem giver? …
Svar: Jeg giver … Jeg = grundled

Hensynsled: Findes ved at spørge ”til hvem” + 1. (=giver) + 2. (=jeg) + 3. (=morgenmad) …
til hvem giver jeg morgenmad? … Svar: Jeg giver min mand morgenmad …
min mand = hensynsled

Genstandsled: Findes ved at spørge ”hvad” + 1. (=giver) + 2. (=jeg) … hvad giver jeg? …
Svar: Jeg giver morgenmad … morgenmad = genstandsled

Biordsled: Findes ved at spørge med hv-ord, f.eks. hvor / hvordan / hvornår / hvor længe …
hvor giver jeg min mand morgenmad? … Svar: på sengen …
på sengen = biordsled
Et biordsled udgøres ofte af et biord eller et forholdsordsled.

*Forsøg med dine egne sætninger nu ;), ellers må du spørger igen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2008 af Nada3rb (Slettet)

a)
sent = o
the theater = x
her = firkant
an e-mail = trekant

c)
She = x
looked = o
lovely = trekant



Svar #3
10. februar 2008 af Maja.nielsen (Slettet)

Okay...jeg har lidt svært ved b`eren....

b) He received much useful information at the seminar.

He (x)
received (o)
much useful information (trekant)
at the seminar (firkant)

Kan det passe?

Mvh
Maja

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

'at the seminar' er vist det man på dansk kalder et præpositionsled, hvor 'seminar' er styrelsen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2008 af Hekke123 (Slettet)

Til #1

På sengen kan da også være forholdsordsled i den her sammenhæng, eller??

Skriv et svar til: MINI grammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.