Fransk
Adverbier & adjektiver
20. februar 2008 af
reinholdt_w (Slettet)
Hej, hvad er forholdet mellem adverbier og adjektiver?
Altså forskellen? :)
Altså forskellen? :)
Svar #1
20. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)
Adjektiver = Tillægsord
Et adjektiv beskriver f.eks.:
1) Et proprium: Peter er smuk
2) Et substantiv: En flittig elev
3) En infinitiv: At lære grammatik er interessant!!!
Adverbier = Biord
nogle adverbier er FØDTE adverbier, f.eks, aldrig, her, muligvis. De fleste adverbier dannes af adjektiver.: Hun synger dejligt.
Adverbierne kan optræde på fire forskellige måder:
1) Læreren er MULIGVIS syg. (adverbiet lægger sig til hele sætningen)
2) Hun synger DEJLIGT. (adverbiet lægger sig til verbet)
3) Susanne blev TEMMELIG sur. (adverbiet lægger sig til adjektivet)
4) Peter pjækker FORHOLDSVIS tit. (adverbiet lægger sig til adverbiet tit)
Et adjektiv beskriver f.eks.:
1) Et proprium: Peter er smuk
2) Et substantiv: En flittig elev
3) En infinitiv: At lære grammatik er interessant!!!
Adverbier = Biord
nogle adverbier er FØDTE adverbier, f.eks, aldrig, her, muligvis. De fleste adverbier dannes af adjektiver.: Hun synger dejligt.
Adverbierne kan optræde på fire forskellige måder:
1) Læreren er MULIGVIS syg. (adverbiet lægger sig til hele sætningen)
2) Hun synger DEJLIGT. (adverbiet lægger sig til verbet)
3) Susanne blev TEMMELIG sur. (adverbiet lægger sig til adjektivet)
4) Peter pjækker FORHOLDSVIS tit. (adverbiet lægger sig til adverbiet tit)
Svar #2
20. februar 2008 af reinholdt_w (Slettet)
Kan du give mig nogle franske eksempler der høre sammen med det overstående? :)
Svar #3
20. februar 2008 af brodersen12 (Slettet)
adjektiver / adverbier
gentil (sød) /gentillement (på en sød måde) méchant (ond) /méchamment(på en ond måde)
triste / tristement....
gentil (sød) /gentillement (på en sød måde) méchant (ond) /méchamment(på en ond måde)
triste / tristement....
Skriv et svar til: Adverbier & adjektiver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
